Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 22:09:14
Makroekonomika » Vēstnieks Slovēnijā iesniedz akreditācijas raksta kopiju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vēstnieks Slovēnijā iesniedz akreditācijas raksta kopiju
Autors: Ārlietu ministrijas preses centrs, 09/01/2009 14:50

9.janvārī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Slovēnijas Republikā Juris Poikāns iesniedza akreditācijas raksta kopiju Slovēnijas Ārlietu ministrijas Valsts sekretārei Dragoļubai Benčinai (Dragoljuba Benčina).

Tikšanās laikā sarunas dalībnieki uzsvēra Latvijas un Slovēnijas attiecību draudzīgo raksturu, kā arī pauda pārliecību par starpvalstu dialoga tālākās aktivizācijas nepieciešamību. Puses bija vienotas, ka īpaša uzmanība ir pievēršama ekonomisko kontaktu veicināšanai.

Valsts sekretāre D.Benčina informēja par Prāgā notikušo neformālo ES ārlietu ministru sanāksmi, uzsverot ES bažas par divu ES partnervalstu komerciāla strīda sekām, kā rezultātā no gāzes piegādes trūkuma cieš ES dalībvalstu, tai skaitā Slovēnijas iedzīvotāji un uzņēmumi. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka risinājums šai situācijā ir jārod pēc iespējas tuvākā laikā.

Valsts sekretāre D.Benčina informēja vēstnieku par Slovēnijas attiecību attīstību ar Horvātiju, atzīmējot Slovēnijas atbalstu Horvātijas sarunu procesam dalībai ES, taču ievērojot Slovēnijas nacionālās intereses. Slovēnijas puse turpinās skaidrot savu pozīciju ES kolēģiem. Cita starpā Slovēnijas parlaments tuvākā laikā plāno ratificēt NATO pievienošanās protokolu ar Horvātiju.

Sarunas dalībnieki piekrita, ka abām valstīm ir regulāri jāapmainās ar informāciju jautājumos par reģioniem, par kuriem tām ir uzkrāta liela pieredze – Rietumbalkāni un Austrumeiropa, Centrālā Āzija. Vēstnieks J.Poikāns uzsvēra nepieciešamību pievērst ES īpašu uzmanību ES Austrumu partnerības veicināšanai un dialoga veidošanai ar Ukrainu, Moldovu, kā arī Kaukāza valstīm.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu