Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 00:15:34
Sports » Latvijas komanda uzsāk cīņu par prezstižo Pasaules pokera čempionāta titulu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas komanda uzsāk cīņu par prezstižo Pasaules pokera čempionāta titulu
Autors: Ivo Čapiņš, Tomas Larsson, 06/01/2009 13:36

Latvijas komanda piecu cilvēku sastāvā 4.janvārī ieradās Bahamu salās, lai Pasaules pokera čempionāta finālā cīnītos par prestižo uzvarētāja titulu. Finālā tiesības piedalīties izcīnījušas komandas no deviņām pasaules valstīm – Latvijas, Polijas, ASV, Kanādas, Meksikas, Itālijas, Anglijas, Jaunzēlandes un Vācijas. Kopējais turnīra laimestu fonds būs 290 000 ASV dolāru un čempionāta uzvarētājs saņems 100 000 dolāru godalgu no PokerStars, sadalot to līdzīgi katram komandas dalībniekam.

PokerStars šo čempionātu rīko jau piekto gadu pēc kārtas un līdz šim neviena no Baltijas valstu komandām tajā nav iekļuvusi. Šogad atlasē piedalījās 54 komandas, no kurām deviņas labākās tika noteiktas tiešsaistes satelīta turnīros un play-off spēlēs. Latvijas komandas iekļūšana finālā ir liels sasniegums un milzīga veiksme. Mūsu komandu tās kapteiņa Ivo Čapiņa vadībā pārstāvēs Vjačeslavs Ivanovs, Juris Saicāns, Ance Loganovska un Dmitrijs Kurčins. Tuvākajā laikā uzzināsim, vai mūsu komanda, kas pirmo reizi piedalās Pasaules pokera čempionātā, spēs uzveikt čempionāta veterānus no ASV, Polijas vai Vācijas.

34 gadus vecais Vjačeslavs Ivanovs vietu Latvijas komandā izcīnīja, atrodoties Latvijas turnīru līderu tabulas virsotnē. 2008.gadā viņš laimējis trīs PokerStars turnīrus. 44 gadus vecais spēlētājs Juris Šaicāns, kuram Rīgas Olympic Casino ir gandrīz kā otrās mājas, ieguvis PokerStars ielūgumu pārstāvēt Latvijas komandu čempionātā. Lai arī viņš jau divus gadus ir profesionāls pokera spēlētājs, tomēr viņš joprojām darbojas arī automašīnu riepu biznesā. Mūsu komandas sieviešu kārtas pārstāve Ance Laganovska ir kaislīga džeza fane un cer uz veiksmi Pasaules pokera čempionātā, lai iegūtu finansiālu brīvību un varētu pievērsties savu dziesmu rakstīšanai un izpildīšanai. Viņa tāpat kā ceturtais Latvijas komandas spēlētājs Dmitrijs Kurčins savu vietu komandā ieguva, uzvarot freeroll turnīros. 24 gadus vecajai spēlētājai ir maģistra grāds Informācijas tehnoloģijas zinātnēs un šobrīd viņa strādā par programmētāju kādā IT uzņēmumā. Ance sāka spēlēt tiešsaistē pirms aptuveni 3 gadiem. Jaunākajam Latvijas komandas spēlētājam Dmitrijam ir tikai 21 gads un viņš spēlē jau divus ar pusi gadus.

Lai sekotu līdzi visiem 5. Pasaules pokera čempionāta notikumiem, ieskaitot visu kvalifikācijas turnīru rezultātus, apmeklējiet PokerStars blogu www.pokerstarsblog.com. Tāpat esam gandarīti informēt, ka Pasaules pokera čempionāta fināli tiks rādīti tiešraidē PokerStars.tv (www.pokerstars.tv) ar iespēju skatītājiem redzēt visas spēlētāju kārtis. Tiešraide sāksies 2009.gada 6.janvārī plkst. 12:00 GMT+2 laika zona.

Par PokerStars:

PokerStars (www.pokerstars.com) ir pasaulē lielākā tiešsaistes pokera istaba (ar 16 miljoniem spēlētāju no visas pasaules). Tā ir vadošā tikšanās vieta pasaules labākajiem spēlmaņiem ar neskaitāmiem turnīriem, kas norisinās katru dienu. PokerStars tiešsaistes pokera istaba pasaulē ir slavena ar labāko programmnodrošinājumu un drošību.

* Ir pirmā tiešsaistes pokera istaba, kas nodrošina iespēju vienlaicīgi piedalīties vairāk kā 30 000 reāliem skaidras naudas spēlētājiem
* Ir notikušas vairāk kā 22 miljardi kāršu izdales reizes
* Ir notikuši vairāk kā 100 miljoni pokera turnīri
* Tiek izmaksāts vairāk kā 300 miljoni dolāru turnīru naudas laimestos katru mēnesi
* Piemīt Pasaules rekords kā pirmajai un vienīgajai pokera mājas lapai, kas spēj nodrošināt 160 000 vienlaicīgu spēlētāju pieslēgumu

PokerStars organizē vadošo tiešsaistes pokera turnīru kausu pasaulē - The World Championship of Online Poker (WCOOP), kurā tikko noslēgusies sestā sezona ar 33 trunīriem, 55 578 dalībniekiem no 119 valstīm un kopējo laimestu fondu 40 miljoni ASV dolāru.

PokerStars ir šādu turnīru oficiālais atbalstītājs: European Poker Tour  (www.ept.com), PokerStars Caribbean Adventure, Latin American Poker Tour (www.lapt.com), Asia Pacific Poker Tour (www.appt.com) un The World Cup of Poker.

PokerStars.com ir mājvieta PokerStars Pro komandai, kas spēlē tiešsaistē PokerStars un sastāv no 30 veterāniem un daudzsološiem spēlētājiem no visas pasaules. PokerStars šo komandu sponsorē starptautiskos turnīros visā pasaulē. Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.pokerstars.com.


Papildus informācija:
Ivo Čapiņš
Latvijas pokera komandas kapteinis
Tālr: +371 293 371 37
E-pasts: ivo@donkr.com

Tomas Larsson
PokerStars
Somijas un Baltijas valstu mārketinga vadītājs
Tālr: +46 73 433 9494
E-pasts: tomasl@pokerstars.com

 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu