Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 07:02:54
Sports » Latvijas U-20 hokeja izlase saglabā vietu augstākajā divīzijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas U-20 hokeja izlase saglabā vietu augstākajā divīzijā
Autors: Laima Paula, 05/01/2009 12:15

Latvijas U-20 hokeja izlase izpildīja uzdevumu Pasaules čempionātā, saglabājot vietu starp spēcīgākajām komandām A grupā, informē Latvijas Hokeja federācijas speciāliste Vita Ļebedeva.

Šonakt Otavā Latvijas junioru izlase uzvarēja Kazahstānas valstsvienību ar rezultātu 7:1. Latvijas labā Artjoms Ogorodņikovs guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, divus vārtus guva arī Roberts Jekimovs, pa vieniem vārtiem guva Jānis Ozoliņš, Ralfs Freibergs un Roberts Bukarts. Latvijas vārtus sargāja Nauris Enkuzens, kurš atvairīja 34 pretinieku metienus. Ar šo skaisto uzvaru komanda izpildīja noteikto uzdevumu, saglabājot vietu starp spēcīgākajām komandām A grupā.

Kopvērtējumā Latvijas U-20 hokeja izlase ieguva 8. vietu Pasaules čempionātā Kanādā, Otavā. „Junioru paveiktais liecina par pareizi izvēlēto kursu bērnu un jaunatnes hokeja attīstībā. Ar gandarījumu varu teikt, ka šie puiši ir ļoti daudzsološi un perspektīvā pārstāvēs Latvijas valstsvienību.” – atzīst Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Priekšsacīkstēs A apakšgrupas turnīrā Latvijas izlase ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Krievijas valstsvienībai, ar 2:7 (2:2, 0:3, 0:2) atzina Slovākijas pārākumu, ar 1:10 (1:5, 0:1, 0:4) zaudēja Zviedrijas izlasei un ar 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) atzina Somijas valstsvienības pārākumu, paliekot pēdējā vietā grupā.

Cīņā par palikšanu augstākajā divīzijā Latvijas hokejisti parādīja meistarklasi un pārliecinoši uzvarēja Vācijas izlasi ar 7:1 (1:1; 5:0; 1:0) un Kazahstānas izlasi ar 7:1 (1:0, 1:0, 5:1).
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu