Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 16:44:54
Pasaule » EDSO misija nav vienojusies par mandāta pagarināšanu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
EDSO misija nav vienojusies par mandāta pagarināšanu
Autors: Renāte Logina, 23/12/2008 12:44

Latvijas Ārlietu ministrija ar nožēlu atzīmē, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) dalībvalstīm 22.decembrī neizdevās vienoties par EDSO misijas Gruzijā mandāta pagarināšanu uz nākamo termiņu, informē Ārlietu ministrija.

EDSO misijai Gruzijā ir ļoti būtiska loma ne tikai konfliktu Gruzijā risināšanā, bet arī tādās nozīmīgās jomās kā cilvēktiesību un humanitārā stāvokļa uzlabošana, kā arī demokrātisko brīvību un nevalstisko organizāciju darbības veicināšanā.

Ārlietu ministrija izsaka cerību, ka EDSO dalībvalstīm nākamgad tomēr izdosies vienoties par EDSO misijas Gruzijā darbības atjaunošanu, nodrošinot starptautisko klātbūtni Gruzijā un sniedzot atbalstu konfliktu risināšanā un citās Gruzijai un reģionam kopumā būtiskās jomās.

„Nepanāktā vienošanās par EDSO novērotāju misijas mandāta pagarināšanu Gruzijā apdraud starptautiskās sabiedrības iespējas nepastarpināti iegūt informāciju par notiekošo visā Gruzijas teritorijā. Aicinu Krievijas pusi izvērtēt savas līdzšinējās pozīcijas šajā kontekstā un atbalstīt EDSO novērotāju misijas mandāta pagarināšanu,” norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu