Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 12:42:19
Izklaide » Šajos Ziemassvētkos LTV aizsāks valsts vadītāju uzrunu subtitrēšanu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Šajos Ziemassvētkos LTV aizsāks valsts vadītāju uzrunu subtitrēšanu
Autors: Ieviņa Ancena, 23/12/2008 11:42

Latvijas Televīzija šajos Ziemassvētkos nolēmusi iedibināt jaunu tradīciju: valsts vadītāju apsveikuma runām turpmāk tiks veidoti subtitri, lai apsveikuma vārdus un tajos ietverto vēsti izprastu arī ļaudis, kuriem liegta iespēja šo pasauli uztvert ar skaņu starpniecību.

„Lai gan ar surdotulkojumu līdz šim bijuši pieejami dienas ziņu izlaidumi, nu aizsākam jaunu tradīciju – gan Ziemassvētku, gan Vecgada vakara svētku uzrunas pārraidīsim ar subtitriem, lai vēstījumu, ko valsts vadītāji svētku vakarā vēlas nodot tautai, saprastu ikviens no mums. Esam gandarīti, ka jau rīt, Ziemassvētku vakarā, Valsts prezidenta Valda Zatlera svinīgo uzrunu sapratīs itin visi,” ar gandarījumu atzīst LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite.

Arī Vecgada vakarā LTV 1. kanālā svētku uzrunas redzēsim ar subtitriem: trešdien, 31. decembrī, īsi pirms gadumijas – plkst. 23:45 – ēterā būs Ministru prezidenta Ivara Godmaņa uzruna, bet plkst. 23:55 - Valsts prezidenta Valda Zatlera apsveikums Jaunajā gadā.

Šādu tradīciju Latvijas Televīzija ievēros arī turpmāk.
 

Plašāka informācija:
Ieviņa Ancena
VB SIA "Latvijas televīzija"
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: +371 67200959
Mobilais tālrunis: +371 26337544
E-pasts: ievina.ancena@ltv.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu