Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 07:05:19
Kultūra » Latvijas Radio 4 – EXtra jubilejAS KONCERTS ARĪ TIEŠAJĀ ĒTERĀ
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Radio 4 – EXtra jubilejAS KONCERTS ARĪ TIEŠAJĀ ĒTERĀ
Autors: Ilze Vasermane; Ilona Jahimoviča, 22/12/2008 14:16

6.janvārī plkst.18.00 Latvijas Radio 4 tiešajā ēterā tiks raidīts Krievijas dziedātājas un mūzikas autores Irinas Boguševskajas koncerts no Latvijas Radio 1. studijas. Koncertu savā septītajā dzimšanas dienā klausītājiem dāvina Latvijas Radio 4 – Doma laukums programma Extra.

Stundas garajā studijas koncertā Irina Boguševskaja uzstāsies kopā ar pavadošo grupu, kuras sastāvā ir vairāki atzīti Maskavas džeza mūziķi. Mūziķes jaunajai koncerta programmai „Zīds” («Шелк») īpašu šarmu piešķirs gan improvizācijas gaisotne, gan „dzīvo” instrumentu skaņas, gan arī īpatnēji dažādu ritmu un melodiju sajaukumi. Klausītājus vienmēr īpaši sajūsmina dziedātājas snieguma muzikālais jūtīgums, vienreizība un neatkārtojamība.
Irina Boguševskaja ir viena no tām nedaudzajām māksliniecēm, kuras daiļradi kritiķi vērtē kā „gudru”, „harmonisku” un „intelektuālu”. Viņai piemīt apbrīnojams balss tembrs, turklāt, Irina ir arī daudzu savu skaņdarbu mūzikas un teksta autore. Smalki, vienkārši, aizrautīgi un izjusti viņa dzied par mīlestību, skumjām, cilvēku vilšanos un prieku.

7. janvārī koncertā Rīgas Kongresu namā tiks atskaņota mākslinieces jaunā programma „Zīds” («Шелк»).
Koncerta tiešraide būs dzirdama arī Latvijas Radio 4 interneta mājas lapā http://lr4.latvijasradio.lv/ . Savukārt televīzijas skatītāji studijas koncerta ierakstu varēs noskatīties 13.janvārī kanālā 3+.

Koncertu atbalsta Törley šampanietis un  kompānija L-Ekspresis.


Latvijas Radio preses sekretāre
Ilze Vasermane   
Tālr. 67206691; 26322811
e-pasts: ilze.vasermane@radio.org.lv
Latvijas Radio 4,  programmas Extra vadītāja
Ilona Jahimoviča
Tālr. 29268489
e-pasts: ilona.jahimovica@radio.org.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu