Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 07:46:23
Kultūra » Radošo darbu konkurss Ropažu novada skolēniem gūst plašu atsaucību
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Radošo darbu konkurss Ropažu novada skolēniem gūst plašu atsaucību
Autors: Ilva Ieviņa, 22/12/2008 11:07

Plašu atsaucību Ropažu novada bērnu un jauniešu vidū guvis Eiropas bēgļu fonda (EBF) projekta „Pakalpojumu sniegšanas iespēju pilnveidošana patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu” rīkotais radošo darbu konkurss jauniešiem un bērniem „Vai Latvija ir viesmīlīgas mājas?”.

Konkursā kopumā iesniegti 57 zīmējumi, kuros skolēni un bērnudārza audzēkņi atspoguļoja savu skatījumu uz patvēruma meklētāju problēmām un dzīvi Latvijā.

Konkursā tika aicināti piedalīties visi skolas un pirmskola vecuma jaunieši, kas dzīvo vai mācās Ropažu novadā. Tā mērķis bija veicināt patvērumu meklētāju izmitināšanas centra (PMIC) „Mucenieki” apkārtnes skolu jauniešu informētību un izpratni par patvēruma meklētājiem un bēgļiem, aicinot viņus iesaistīties diskusijā par patvēruma meklētāju jautājuma problemātiku.

Konkursam iesniegtos darbu vērtēja īpaši izveidota žūrija no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un PMIC „Mucenieki” darbiniekiem. Skolēnus apbalvoja 2008.gada 15.decembrī Zaķumuižas pamatskolā, papildus jauniešiem tika stāstīts par patvēruma meklētāju un bēgļu dzīvi, kā arī izspēlētas interaktīvas spēles, kas rosina pārdomāt šos jautājumus.

Savukārt Zaķumuižas bērnudārza „Auseklītis” audzēkņi 17.decembrī apmeklēja PMIC „Mucenieki” un iepazinās ar EBF projekta ietvaros izveidoto rotaļu istabu patvēruma meklētāju un bēgļu bērniem.

1.-5.klašu grupā par labāko zīmējumu žūrija atzina Viktorijas Boiko darbu, otro vietu dalīja Eva Stankeviča, Santa Niedre un Annija Lasmane, savukārt dalītu trešo vietu ieguvuši Toms Preits, Artūrs Rinkēvičs un Solvita Kapitanska.
                  
6.-9.klašu grupā par labākajiem tika atzīti Māra Teivāna un Vinetas Krivānes zīmējumi. Dalītu otro vietu ieņēma Liene Kalniņa, Megija Šteinberga un Ieva Niedre, savukārt trešajā vietā ierindojās Ievas Aleksejevas un Lindas Justas iesniegtie zīmējumi.

Konkursa uzvarētāji saņēma īpašas dāvanas – nākamā gada kalendārus ar pašu radītajiem zīmējumu attēliem. Pārējiem konkursa dalībniekiem tika piešķirtas veicināšanas un piemiņas balvas.

Informācijai: EBF projekts „Pakalpojumu sniegšanas iespēju pilnveidošana patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu” tiek īstenots kopš šī gada sākuma. Projekta laikā tika veikts plašs darbību loks, lai pilnveidotu un uzlabotu patvēruma meklētāju, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu iespējas saņemt medicīnisko un psiholoģisko palīdzību un tulku pakalpojumus, kā arī praktiski uzlabotu dzīves apstākļus patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki”. Projekta kopējais finansējums ir 239 421 eiro, tai skaitā EBF finansējums 179 566 eiro, bet PMLP līdzfinansējums 59 855 eiro.



Kontakti informācijai:
Ilva Ieviņa
67829749
www.pmlp.gov.lv












KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu