Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. maijs 22:58:42
Kultūra » Latvijas Radio koris koncertēs Portugālē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Radio koris koncertēs Portugālē
Autors: Ilze Vasermane, 19/12/2008 15:09

Latvijas Radio koris no 19. līdz 22. decembrim dosies uz Portugāli, lai piedalītos Ludviga van Bēthovena mūzikas Maratona koncertā (Beethoven’s 1808 Marathon concert), kur koris koncertēs izcilā franču diriģenta Marka Miņkovska vadībā.

Latvijas Radio koris sniegs koncertu Lisabonā, Beleņas kultūras centrā, kur tiks atzīmēta Bēthovena lielās pirmatskaņojumu dienas 200.gade - 1808. gada 22. decembrī Vīnes teātrī vienā vakarā klausītājiem tika atskaņotas komponista Piektā un Sestā simfonija, kā arī Ceturtais klavierkoncerts.

Ar koncertu 21. decembrī noslēgsies visa gada garumā rīkoto Bēthovena mūzikas koncertu sērija. Šajā grandiozajā koncertā skanēs L. van Bēthovena Piektā un Sestā simfonija, Ceturtais klavierkoncerts, Fantāzija korim, klavierēm un orķestrim un fragmenti no Mesas C dur. Latvijas Radio koris šajā koncertā uzstāsies kopā ar Portugāles kamerorķestri, ko vada jaunaissitaminstrumentu virtuozs, komponists un diriģents Pedru Karneiru (Pedro Carneiro), kā arī ar augstas klases Polijas orķestri Sinfonia Varsovia. Tā mākslinieciskais vadītājs šobrīd ir leģendārais poļu komponists Kšištofs Pendereckis, bet galvenais diriģents – izcilais franču diriģents Marks Miņkovskis.

Savukārt Latvijas klausītājus Ziemassvētkos Latvijas Radio koris sveiks ar Johana Sebastiāna Baha Magnifikātu 23.decembrī  Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Sigvards Kļava atzīst: „Šis skaņdarbs ir viens no augstākajiem punktiem, ko cilvēces muzikālais ģēnijs vispār ir radījis”. Mūzikas festivāla Eiropas Ziemassvētki ietvaros 23. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā un 26. decembrī Cēsu Kultūras centrā J. S. Baha Magnifikātu izdziedās Igaunijas un Latvijas solisti – Kedija Plāsa (soprāns), Evija Martinsone (soprāns), Risto Jōsts (kontrtenors), Mati Turi (tenors) un Pauls Putniņš (bass). Kopā ar Latvijas Radio kori muzicēs arī Māra Kupča vadītais Baroka orķestris Collegium musicum Rīga, pie diriģenta pults būs Sigvards Kļava. Vairāk informācijas: http://koris.radio.org.lv


Latvijas Radio preses sekretāre
Ilze Vasermane
tālr.371 67206609
e-pasts: ilze.vasermane@radio.org.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu