Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 00:25:32
Kultūra » Jūrmalas pašvaldība izdevusi skolēnu literāro darbu pirmo gadagrāmatu „Manai Jūrmalai”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jūrmalas pašvaldība izdevusi skolēnu literāro darbu pirmo gadagrāmatu „Manai Jūrmalai”
Autors: Baiba Gailīte, 19/12/2008 14:56

Ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu pirmo reizi ir izdota Jūrmalas skolēnu literāro darbu gadagrāmata „Manai Jūrmalai”, kurā ir 21 jaunā autora sacerējumi.

„Šādas grāmatas izveidošana bija sens sapnis gan jaunajiem literātiem, gan literatūras skolotājiem, jo katru gadu notiek skolēnu literārās jaunrades darbu konkurss. Tā mērķis ir attīstīt skolēnu radošās spējas, atklāt literāri apdāvinātus jaunos autorus, kā arī rast iespēju labākos darbus publicēt. Šogad šis sapnis ir piepildījies – ar Izglītības pārvaldes finansiālu atbalstu izveidota un tipogrāfiski iespiesta pirmā gadagrāmata „Manai Jūrmalai””, informē Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste, grāmatas literārā redaktore Dace Kalēja.

Gadagrāmatā „Manai Jūrmalai” publicēti šā gada konkursa laureātu darbi – dzeja, miniatūras, stāsti. Pirmajā krājumā sastopamies ar 21 jauno autoru no sākumskolas „Taurenītis”, Slokas pamatskolas, Majoru pamatskolas, Pumpuru vidusskolas un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas. Grāmatas darbos jūtams vēstījums savai pilsētai caur jauniešu daudzšķautņaino skata prizmu, sastopamie epiteti – jūtu vilciens, dusmu kaste, samākslots prieks starp patiesām bēdām, pļavas cienīgs piepildījums, gaišais patvērums – liecina par augstu radošo potenciālu.

Grāmatas vāka zīmējuma autore ir Jūrmalas mākslas skolas audzēkne Undīne Perse.

18.decembrī Kauguru bibliotēkā notika Jūrmalas skolēnu literāro darbu pirmās gadagrāmatas „Manai Jūrmalai” atvēršanas svētki, kur jaunos autorus, skolotājus un viesus sveica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Urbanovičs, Izglītības pārvaldes vadītājs Jānis Kārkliņš, literatūras skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Edvīns Rāfelds, dzejniece Amanda Aizpuriete un citi. Jauno izdevumu saņēma gan autori, gan viņu pedagogi.

Grāmatas tiek dāvinātas pilsētas bibliotēkām, tās būs pieejamas visu skolu bibliotēkās, kā arī tiks izmantotas kā prezentācijas materiāls pilsētas viesiem.

Šogad pirmo reizi literāro darbu konkurss notika arī skolās ar krievu valodas apmācību, un labāko darbu autori tika sveikti Kauguru bibliotēkā, saņemot dāvanā grāmatu „Manai Jūrmalai”.

Visi pasākuma klātesošie vienprātīgi izteica cerību, ka jauno autoru grāmatas izdošana turpmāk kļūs par ikgadēju tradīciju, tādējādi veicinot radošo darbību un aptverot visu skolu talantīgo audzēkņu literāros darbus.


Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.
Baiba Gailīte
Papildinformācija: 67093948, 26555927,
fakss 67093871,
e-pasts: prese@jpd.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu