Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 01:51:46
Kultūra » Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvā Eiroradio dienu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvā Eiroradio dienu
Autors: Ilze Vasermane, 19/12/2008 13:12

Šo svētdien, 21.decembrī Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās vienpadsmit (!) tiešās translācijas no Eiropas valstīm. Koncertu maratons no plkst. 11:00 līdz 22:00 notiks Eiroradio Speciālās Ziemassvētku dienas ietvaros.

Koncertu tiešraižu maratons šogad plkst.11:00 iesāksies no ziemeļiem – Īslandes mūziķi kā apsveikumu dāvinās baroka mūzikas koncertu Langholtas baznīcā Reikjavīkā.  Plkst. 12:00 dzirdēsim koncertu no Sanktpeltenas katedrāles Austrijā, kur programmā iekļauti 17. – 19. gadsimta Dienvidvācijas, Bohēmijas un Austrijas komponistu mūzika Ziemassvētku laikam.

Sākot no plkst. 13:00 klausītāji būs aicināti tiešraidē baudīt Ziemassvētku dziesmas ansambļu, koru un orķestru sniegumā Portugālē, Bulgārijā, Somijā, ASV, Dānijā, Čehijā, Norvēģijā un Ungārijā.  Svētku programmas vakara koncerts sāksies plkst. 21:00 no Stokholmas Bervalda zāles un tajā koncertēs Zviedrijas radio koris, Zviedrijas radio simfoniskais orķestris un diriģents Andreass Hansons.

Eiroradio Speciālā Ziemassvētku diena ir viens no skaistākajiem gada notikumiem Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) sezonas piedāvājumā un šo koncertu tiešraidēm ir ļoti plašs klausītāju loks Eiropā un citviet. 2007. gadā Speciālajā Ziemassvētku dienā piedalījās arī Latvijas Radio, translējot kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncertu uz divdesmit divām pasaules valstīm.


Latvijas Radio preses sekretāre
Ilze Vasermane   
Tālr. 67206691; 26322811
e-pasts: ilze.vasermane@radio.org.lv
 

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu