Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 16:13:01
Izklaide » Skatītāji kino „Rīga” vēlas redzēt kino klasiku un komēdijas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Skatītāji kino „Rīga” vēlas redzēt kino klasiku un komēdijas
Autors: Maruta Bukleviča, Ivars Jakovels, 19/12/2008 09:35

Rīdzinieki pašvaldības kinoteātrī „Rīga” galvenokārt vēlētos skatīt pasaules kino klasiku un komēdijas, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS novembrī veiktais pētījums.

Atbildot uz jautājumu, ko viņi visvairāk vēlētos redzēt kinoteātra „Rīga” repertuārā, 42 % respondentu norādīja, ka tā būtu pasaules kino klasika, bet 36 % - komēdijas. Vairāk nekā 1/10 izrādīja interesi arī par dokumentālajām filmām (27 %), koncertiem (25 %) un drāmām (22 %). Visretāk – 8 % - aptaujātie bija atzīmējuši, ka gribētu, lai kinoteātra repertuārā tiktu iekļautas pasaules operu tiešraides.

Rīgas Kultūras aģentūras direktore Brigita Rozenbrika: "Aptaujas rezultāti mūs nepārsteidz, drīzāk gan apstiprina iepriekš novērotas tendences par mūsu skatītāju interesējošo repertuāru. Ir patīkami, ka mūsu domas saskan ar skatītāju domām, īpaši attiecībā par pasaules kino klasiku. Mēs pašlaik nopietni strādājam, lai skatītājiem varētu piedāvāt kino klasikas seansus kinoteātrī ,taču tā kā pasaules kino klasikas demonstrēšana saistīta ar augstām izmaksām par autortiesībām un filmu transportēšanu, varam iekļaut šīs filmas repertuārā, tikai pateicoties sadarbības partneru atbalstam. Esam sadarbojušies ar Zviedrijas vēstniecību Rīgā, skatītājiem piedāvājot Ingmara Bergmana filmu retrospektīvu, ar Francijas Kultūras centru Rīgā, demonstrējot Anjēzas Vardas filmu retrospektīvu, ar Nacionālo Kinocentru, kinoteātra telpās piedāvājot iepazīties ar tādu pasaules kinoklasiķu filmām, kā Segejs Eizenšteins, Karls Teodors Dreiers.

Labu kinokomēdiju skaits gan pēdējo gadu laika ir sarucis, kas ierobežo to izvēli, tomēr saviem skatītājiem plānojam piedāvāt arī labas šī žanra filmas.”


Informāciju sagatavoja:
Maruta Bukleviča,
tālr.: 26487999

Ivars Jakovels,
tālr.: 29431030
Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu