Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 10:34:47
Izklaide » Valmieras 5.vidusskolai dāvana dzimšanas dienā – skolas kalendārs
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valmieras 5.vidusskolai dāvana dzimšanas dienā – skolas kalendārs
Autors: Līga Tarbuna, 19/12/2008 09:29

Trešdien, 17.decembrī, Valmieras 5.vidusskola atzīmēja 69.jubileju. Jau 12.gadu audzēkņi un pedagogi savai skolai dzimšanas dienā dāvināja pašu veidotu nākamā gada kalendāru.

Valmieras 5.vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā Daila Ranše pastāstīja, ka, līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad tika organizēts skolēnu zīmējumu konkurss. Nākamais ir vērša gads, tādēļ konkursa tematika bija saistīta ar vēršiem, pieļaujot dažādas interpretācijas. „Skolas kalendāros esam attēlojuši jau visas 12 zodiakālās zīmes. Vai tam pastāvēt arī turpmāk – tas ir mūsu skolēnu ziņā,” atzīst Daila Ranše.

Valmieras 5.vidusskolas direktore Rudīte Markus pastāstīja, ka ideja par sava skolas kalendāra veidošanu radusies pirms vairāk nekā 12 gadiem, kad skolas pedagogi viesojās kādā Vācijas skolā un dāvanā saņēma skolas kalendāru. „Toreizējam skolas direktoram Jurim Mūrniekam tā šķita ļoti laba ideja. Tajā gadā Valmieras 5.vidusskolā sadarbībā ar Taipejas diplomātisko misiju Rīgā tika organizēta projektu nedēļa „Taivāna. Ķīniešu kultūra”. Tad arī dzima ideja par kalendāra tematiku,” informē Rudīte Markus.

Valmieras 5.vidusskolā mācās vairāk nekā 600 skolēni – no viņu zīmējumiem izvēlēti 12 labākie, kas iekļauti 2009.gada kalendārā. Zīmējumus papildina gan informatīvais materiāls par skolas pasākumiem, ēdienu receptes, dzeja, testi, krustvārdu mīkla, tāpat lasāma skolas himna.

Par kalendāra salikumu rūpējās 11.klases audzēknis Alvis Vanags, Skolēnu dome un skolotāja Daila Ranše sadarbībā ar skolas direktori Rudīti Markus un Initu Stikāni.

Dāvana skolas dzimšanas dienā bija ne vien jaunais kalendārs, bet arī skolēnu sagatavotie muzikālie sveicieni un Valmieras 5.vidusskolas teātra pulciņa uzvedums.


Informāciju sagatavoja:
Līga Tarbuna
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tel.: 28382051







KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu