Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 22:43:28
Eiropas Savienība » Slakteris uzrunā ministrus ECOFIN sanāksmē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Slakteris uzrunā ministrus ECOFIN sanāksmē
Autors: Igors Ivanovs, 18/12/2008 15:37

Ceturtdien, 18. decembrī, finanšu ministrs Atis Slakteris piedalās Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē Parīzē. Uzrunājot klātesošos ministrus, Slakteris akcentēja Latvijas paveikto, lai samazinātu budžeta deficītu nākamajam gadam un stabilizētu finanšu situāciju valstī.

„Esam realizējuši pasākumus, lai izvairītos no tālākas lejupslīdes un stabilizētu banku sektoru, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu ekonomikas attīstību. Budžeta deficīta ierobežošanai veicām atalgojumu un izdevumu samazinājumu valsts pārvaldē. Tomēr mūsu pienākums ir saglabāt sociālos pabalstus un garantijas, lai atbalstītu mazāk aizsargātos sabiedrības locekļus šajā saspringtajā situācijā,” sacīja Slakteris.

Ministrs pauda viedokli, ka makroekonomikas stabilizācijas plāns būs pagrieziena punkts Latvijas valdības attieksmē pret fiskālo politiku. „Mūsu stratēģiju balsta fiskālais uzdevums 2011. gadā ieplānot budžeta deficītu ne lielāku par 3% no IKP. Lai nodrošinātu mērķa sasniegšanu, nepieciešams uzlabot budžeta izpildes kontroli un nodokļu administrēšanu. Ir skaidri iezīmēta vajadzība veikt plašas strukturālas reformas un realizēt tās vienlaicīgi visos pārvaldes līmeņos,” atzina Slakteris.

Uzrunā finanšu ministrs norādīja, ka arī nākamgad būs jāturpina strādāt tikpat intensīvā darba režīmā un jāpieņem kardināli, valstiski nozīmīgi lēmumi. Lai ekonomikas stabilizācijas plāna ieviešana būtu sekmīga, ministrs uzsvēra nepieciešamību uzraudzīt tajā ietverto pasākumu īstenošanas gaitu un īstermiņā sekot līdzi budžeta izdevumu atbilstībai faktiskajiem ieņēmumiem, vajadzības gadījumā budžetā operatīvi izdarot atbilstošus grozījumus.


Informācijas sagatavotājs:
Igors Ivanovs
Preses nodaļa
Tālr. 67083990
Igors.Ivanovs@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu