Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 02:14:14
Kultūra » Ziemassvētku izstāde " Ainava"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ziemassvētku izstāde " Ainava"
Autors: Anita Lāce, 17/12/2008 13:25

No 19.decembra līdz 14.janvārim mākslas „Galerijā Laipa” būs vērojama tradicionālā Ziemassvētku izstāde „Ainava”. Izstādes atklāšana 19.decembrī plkst.18.00.

Ja tevi nemīl neviens
Paskaties rīta vējam sejā
Un nebēdā, -  tevi mīl
Saule un vējš,
Zvaigznes un debess
Zeme un jūra,
Un cilvēki,
Kurus tu nemaz neiedomājies.
/ A.Prince/

Ziemassvētku laiks ir  apcerīgs laiks, kad vēlamies vairāk ieklausīties sevī un klusumā. Skaidrību sirdī un dzīvē ienest mums palīdz  - māte daba. „Nākamreiz, kad saulriets nozags tev elpu, vai, kad puķu pļava atņems tev vārdus, paliec tur, kur esi. Nesaki neko un klausies kā debesis čukst : „Vai tev tas patīk? Es to paveicu priekš tevis!” Tieši tāpēc  ainava mākslā  ir populārs glezniecības žanrs gadsimtu gadsimtos.

Šoreiz  ainavas krāsu kolorītu dažādās tehnikās  ierakstījuši 26 Latvijas mākslinieki. Izstādes darbos būs vērojams lauku viensētas miers, kas  mijās ar pilsētas naksnīgo ritmu un  vasaras ziedošo pļavu košums ar ziemas mirdzumu mežā. Varavīksnes krāsu gammu paudīs Latvijas rudens, bet  ūdens spēks gleznās, paudīs - arī mēs  esam  neiztrūkstoša dzīvības un dabas sastāvdaļa.

Šoreiz Latvijas mākslinieki un LMA studenti savos ainavas darbos apliecinās savu sajūtu un prasmju spēku, bet skatītājiem  būs iespēja, baudīt mākslinieku spēju smalki un niansēti uztvert  dabas krāsu  daudzveidību un attēlojumu gleznās.

Galerija „Laipa” izstādes apmeklētājiem arī šoreiz ir sagādājusi iespēju vērtēt izstādes „Ainava” darbus. Atrast savu simpātiju un   sajust Latvijas ainavas smaržu kopā ar māksliniekiem jau varēs  izstādes atklāšanā 19.decembrī plkst. 18.00 mākslas „Galerijā Laipa”.


Anita Lāce
Izstāžu kuratore
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu