Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 10:50:43
Izklaide » Biedrība „Papardes zieds” apbalvo īsfilmu konkursa uzvarētājus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Biedrība „Papardes zieds” apbalvo īsfilmu konkursa uzvarētājus
Autors: Dace Zaldāte, 17/12/2008 11:19

Vakar Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā notika īsfilmu konkursa „Pasaule man apkārt” balvu pasniegšanas pasākums.

Pirmo vietu un ceļojumu uz Helsinkiem četrām personām no tūrisma aģentūras „Kolumbs” ieguva Gunārs Medveds ar īsfilmu „Pasaule ap mani” par jauniešiem, attiecībām un viņu izvēli kā rīkoties.

Otro vietu un iespēju 2009. gadā piedalīties jauniešu radošajā festivālā Ungārijā ieguva Lauma Tuča ar īsfilmu „Viena pasaule – viens jautājums”, kurā parādītas dažādu Latvijas jauniešu atbildes uz jautājumu „Kas būtu tā viena lieta, ko Tu mainītu pasaulē?”

Trešo vietu un makšķeri nākotnes panākumiem ieguva Vadims Žuks ar animāciju īsfilmu „Papardes zieds”.

Veicināšanas balvas saņēma Karīna Vanadziņa ar darbu „Filma par pūķi Bubertu” un Edmunds Gross ar filmu „Pasaule man apkārt”.

Konkursam darbus iesniedza jaunieši vecumā no 15 – 20 gadiem. Pavisam tika iesniegtas 14 īsfilmas.  Labākie darbi ir publicēti portālā www.zieds.lv. 

Projekta koordinatore Beāte Mīlgrāve pēc filmu noskatīšanās atzina, ka „jauniešu skatījums uz pasauli patiesi ir ļoti atšķirīgs. Prieks, ka saņēmām gan animācijas filmas, gan sižetus, kas ir teju dokumentāli un arī tādas, kuras skatoties varam gūt mākslas baudījumu.”

Konkurss tika izsludināts projekta „Veselība, tiesības un izvēle ikvienam. Seksuālā veselība un tiesības viens no globālās attīstības jautājumiem” ietvaros. Konkursa mērķis ir atspoguļojot attīstības valstu situāciju un vajadzības, tai skaitā arī seksuālās un reproduktīvās veselības jomā. Ar padomiem un tehnisko nodrošinājumu dalījās Tehniskais Jaunrades nams „Annas 2” un padomus par situāciju pasaulē sniedza biedrības „Papardes zieds” jaunieši un darbinieki.

Šo projektu īsteno Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācija “Papardes zieds” kopā ar Igaunijas un Ungārijas ģimenes plānošanas asociācijām. Trīs gadu laikā asociācijas īstenos daudzus jauniešu pasākumus Latvijā, Igaunijā, Ungārijā, Gruzijā, Ukrainā un Moldovā. Projektu galvenokārt finansē Eiropas Komisija. Projekta aktivitātes Latvijā līdzfinansē privātā informāciju tehnoloģiju kompānija Affecto Latvija.

Papildus informācija par projektu:

http://www.papardeszieds.lv/public/index.php?lang=lv&menu=19_8_16&details=show&did=46


Papildus informācija:
Dace Zaldāte
LĢPSVA „Papardes zieds”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
e-pasts: dace@papardeszieds.lv
tālrunis: 29207373
02165081, Hansabanka, kods: HABA LV 22
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu