Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. maijs 23:22:14
Kultūra » Pirmais Ziemassvētku koncerts Ķīpsalā jau svētdien
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pirmais Ziemassvētku koncerts Ķīpsalā jau svētdien
Autors: Dace Dambe, Inese Libere, 17/12/2008 09:12

Jau svētdien, 21. decembrī Ķīpsalas halli piepildīs Ziemassvētku dziesmas un noskaņas, jo notiks pirmais no trim Ziemassvētku koncertiem “Tev jānāk savus sapņus piepildīt...”.

Koncertos piedalīsies iemīļoti dziedātāji – Zigfrīds Muktupāvels, Liene Šomase, Juris Vizbulis, Uģis Roze, Sigita Jevgļevska, Andris Ērglis, Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, kā arī Baltijas Ziemassvētku kamerorķestris un instrumentālā grupa.

Koncerta pirmajā daļā iemīļota latviešu un ārzemju komponistu mūzika savīsies sirsnīgā koncertuzvedumā, ko veido dzejniece Gunta Šnipke. Savukārt otrā daļa atvēlēta pazīstamām Ziemassvētku dziesmām. Par muzikālo noformējumu rūpējas komponists un aranžētājs Jānis Strazds, kas īpaši šim koncertam veido jaunus aranžējumus daudzām jau zināmām dziesmām. Pirmo reizi koncertā Andris Ērglis un Doma kora zēnu koris izpildīs jauno, nesen radio stacijās skanēt sākušo, dziesmu “Mazie zvaniņi”, kuras autori ir Jānis Strazds un Guntars Račs.  Noslēgumā klausītāju sirdīs īpašo Ziemassvētku mūzikas gaismu ielies kopīgi izpildītā visiem pazīstamā Ziemassvētku dziesma “Klusa nakts, svēta nakts”.

Svētku koncerts ir rosinājis tapt arī vairākiem jauniem, vēl nedzirdētiem duetiem. Pirmoreiz kopā uzstāsies populārā dziedātāja Liene Šomase un daudzsološais jaunais tenors Juris Vizbulis. Kopīgi uzstāsies arī Liene Šomase un Sigita Jevgļevska, kā arī Andris Ērglis un Zigfrīds Muktupāvels.

Ziemassvētku koncertus vadīs Zigfrīds Muktupāvels un Sigita Jevgļevska. Īpašo Ziemassvētku noskaņu koncertā palīdzēs radīt arī scenārija autore dzejniece Gunta Šnipke, māksliniece Zigrīda Atāla un scenogrāfs Varis Siliņš.

Koncerta sākums: 21. decembrī plkst. 19.00, 22. decembrī plkst. 19.00 un 25. decembrī plkst. 15.00. Ieeja Ķīpsalas hallē pusotru stundu pirms koncerta.

Biļetes vēl var iegādāties “Biļešu paradīzes” ( www.bilesuparadize.lv ) kasēs un Ķīpsalas hallē. Biļešu sākumcena: Ls 5 –15. Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv

Koncertus rīko “BT 1 Music” un Liepājas producentu grupa “Lio Mix” ar Rīgas Domes atbalstu.


Papildu informācija:
Dace Dambe,
BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: 67067525, GSM: 26410381,
e-pasts: dace.dambe@bt1.lv

Inese Libere,
BT 1 mediju koordinatore
Tālr.: 67065011, GSM: 29450037,
e-pasts: inese.libere@bt1.lv
www.bt1.lv




KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu