Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 02:31:36
Sports » Par „VEF Rīga” valdes priekšsēdētāju kļūst kluba ģenerālsponsors
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Par „VEF Rīga” valdes priekšsēdētāju kļūst kluba ģenerālsponsors
Autors: Laila Spaliņa, 16/12/2008 11:14

Basketbola kubs „VEF Rīga” veicis izmaiņas kluba valdes sastāvā, ievēlēts ari jaunais kluba valdes priekšsēdētājs - par to kļuvis „VEF Rīga” ģenerālsponsors, kompānijas „Moduls Rīga” vadītājs Māris Martinsons.

Basketbola kluba valdē arī turpmāk strādās a/s „VEF” valdes priekšsēdētājs Gints Feņuks, a/s „VEF” valdes locekle Tamāra Kampāne, kluba galvenais treneris Valdis Valters, kā arī uzņēmējs Ivars Bērziņš. Lēmējinstitūcijas sastāvs papildināts ar Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvi Sandi Kapleiti, Biedrības direktori Lailu Spaliņu un „VEF Rīga” ģenerālsponsor kompānijas „Moduls Rīga” pārstāvi Māri Martinsonu, kurš vienbalsīgi arī ievēlēts par kluba jauno valdes priekšsēdētāju.

Kā zināms šā gada septembrī kluba valdi un tās priekšsēdētāja amatu uz Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāra pienākumu pildīšanas laiku atstāja Edgars Jaunups. 

„VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs M.Martinsons: „Būt ne tikai kluba ģenerālsponsoram, bet arī pārstāvēt kluba valdi atbildīgos lēmumos un ikdienas darbībā ir liels izaicinājums un pagodinājums. „Moduls Rīga” tāpat kā "VEF Rīga" dibinātāji ir sporta patrioti. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbības rezultāts būs leģendārā VEF vārda atjaunošana Eiropas basketbolā.”

 „VEF” ir dibināts 1958.gadā, kad 12.augustā leģendārā meistarkomanda aizvadīja savu pirmo spēli. PSRS beigu posmā „VEF” spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. Šis klubs ir izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule. 1992.gada maijā rūpnīcas vadība pieņēma lēmumu par meistarkomandas likvidēšanu, savukārt 2007.gada maijā leģendārais „VEF” tika atjaunots un šogad atzīmē savu 50.gadadienu.

Par kluba biedru kļuvusi arī viena no lielākajām un nozīmīgākajām Latvijas augstskolām – Rīgas Tehniskā universitāte.

2007./08.gada debijas sezonā „VEF Rīga” Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijā izcīnīja augsto 4.vietu, bet Baltijas Basketbola līgas kopvērtējumā ierindojās 10.vietā, pārspējot vadošajā divīzijā spēlējošo „Valmieru”, Baltijas Izaicinājuma kausā - vicečempionu tituls.

2008./09.gada sezonā „VEF” izvirzījis mērķi iekļūt Baltijas Elites divīzijā un izcīnīt 3.vietu Latvijas čempionātā.


Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
BK VEF Rīga direktore
T: 29777087
E: laila@vefriga.com
www.vefriga.com
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu