Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 5. maijs 23:47:16
Izklaide » Noslēdzies Valkas pilsētas domes starptautiskais fotokonkurss
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Noslēdzies Valkas pilsētas domes starptautiskais fotokonkurss
Autors: Inguna Medne, 16/12/2008 09:28

Fotokonkurss ilga gandrīz visu 2008.gadu. Konkursa 1.daļa „ziema. pavasaris” norisinājās no 7.janvāra līdz 31.maijam, bet 2.daļa „vasara. rudens” – no 1.jūnija līdz 30.novembrim. Galvenie konkursa kritēriji bija – fotogrāfijās ir jāatainojas Valkas pilsētvidei, tūrismam – aktīvā atpūta un sports, Valkas pilsētas kultūras, sporta un izklaides pasākumiem, tradīcijām, Valkas pilsētas ainavai, dabas un kultūrvēsturiskajiem objektiem, pilsētas viesiem un Valkas iedzīvotājiem.

Fotokonkursa pirmajā daļā „ziema. pavasaris” tika iesniegtas 63 fotogrāfijas un tajā piedalījās 10 fotogrāfi no Valkas, Valkas rajona un Valmieras. Valkas mājas lapas apmeklētājiem par pirmās daļas iesniegtajiem darbiem tika dota iespēja paust savu viedokli, balsojot par sev tīkamāko fotogrāfiju interaktīvā aptaujā. Vislielāko balsu skaitu šajā aptaujā ieguva Jurija Simonova iesniegtās fotogrāfijas – panorāmas, pilnīgi vienādu balsu skaitu – 98 balsis, ieguva divas viņa iesniegtās fotogrāfijas. Savukārt, otrajā daļā „vasara. rudens” tika iesniegtas 74 fotogrāfijas un piedalījās 9 fotogrāfi no Valkas, Valkas rajona un Valgas.

Kopumā abās konkursa daļās tika iesniegtas 137 fotogrāfijas un piedalījās 13 fotogrāfi: Dainis Jansons, Kristīne Ganiņa, Jurijs Simonovs, Māris Ozols, Aigars Roga, Ausma Eglīte, Reinis Doršs, Edgars Maļcevs, Vairis Pinzulis, Aivars Viļumsons, Viesturs Ēķis, Hanno Valdmann un Nauris Ašenkampfs.

Šā gada 8.decembrī īpaši Valkas pilsētas domes starptautiskajam fotokonkursam izveidota vērtēšanas komisija (Andris Niklavičs – Valkas pilsētas domes Izglītības, kultūras, sporta un ārējo sakaru komitejas priekšsēdētājs, Unda Ozoliņa – Valkas pilsētas domes priekšsēdētāja, Maruta Stabulniece – Valkas Mākslas skolas direktore, Andris Krieviņš – Rīgas pilsētas domes fotogrāfs, Andrejs Grants – foto pedagogs un brīvais fotogrāfs, Ance Empele – Valkas pilsētas domes Uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma informācijas biroja vadītāja) izdarīja savu izvēli. Pēc iesniegto fotogrāfiju izvērtēšanas un vairāku stundu diskusijām, balstoties uz nolikumu, komisija nolēma – par iesniegto fotogrāfiju kolekciju 1.vietu piešķirt Dainim Jansonam, 2.vietu – Edgaram Maļcevam un 3.vietu – Kristīnei Ganiņai.

Fotoizstādes atklāšana, kurā varēs aplūkot abās fotokonkursa daļās iesniegtos fotoattēlus, būs piektdien, 19.decembrī plkst.17.00, Valkas pilsētas kultūras nama nodarbību telpā Nr.2 (Emīla Dārziņa ielā 8).

Visi laipni aicināti iepazīt Valku no atšķirīgiem skatu punktiem!
 

Papildus informācija
Uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma informācijas biroja vadītāja
Ance Empele,
64725522, tib@valka.lv

Informāciju sagatavoja
Valkas pilsētas domes preses sekretāre
Inguna Medne,
64707617, 29250086
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu