Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 06:01:27
Kultūra » Jūrmala prezentē savu pieteikumu „Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014. kandidātpilsēta”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jūrmala prezentē savu pieteikumu „Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014. kandidātpilsēta”
Autors: Baiba Gailīte, 15/12/2008 15:58

Otrdien, 16.decembrī, plkst.11.30 Jūrmalas pilsēta Eiropas mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā prezentēs savu projekta pieteikumu par tiesībām iegūt Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2014.gadā. Jūrmalas pilsētas pieteikumu „Jūrmala 2014.kultūras ārzona” komisijai prezentēs Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Ģirts Trencis.

Eiropas mājā rīt notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas atlases konkursa pirmā kārta – priekšatlase, kas tiek rīkota saskaņā ar Ministru Kabineta 2007. gada 4.decembra noteikumiem Nr.835 „Eiropas kultūras galvaspilsētas atlases konkursa nolikums”. 

Jūrmalas pilsēta vēlas kļūt par atvērtu un ikvienam pieejamu kultūras procesu vidi. Tūrisms ir viens no pilsētas lielākajiem ienākumu avotiem. Jūrmalas kultūras attīstības koncepcija paredz izaicinājumu – piesaistīt kultūras tūristus arī rudens un ziemas sezonā, pilsēta grib un ir gatava mainīties tieši kultūras tūrisma virzienā. Kļūstot par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Jūrmala iegūtu iespēju kļūt par visā Eiropā, ne tikai Austrumeiropā atpazīstamu kultūras tūrisma pilsētu.

Kopš 1985. gada Eiropas Savienībā (ES) katru gadu kādai pilsētai tiek piešķirts Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss. Šīs ES iniciatīvas mērķis ir veicināt pilsētas atpazīstamību, uzsvērt Eiropas kultūru bagātību un daudzveidību, labvēlīgi ietekmēt kultūras un tūrisma attīstību, stiprināt vietējo un reģionālo identitāti, kā arī veicināt labāku savstarpējo sapratni starp Eiropas iedzīvotājiem. Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumam viena no Latvijas un viena no Zviedrijas pilsētām šogad tiks izvirzīta par Eiropas kultūras galvaspilsētām 2014. gadā.

2008.gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas ir Liverpūle (Lielbritānijā) un Stavangera (Norvēģijā), 2009.gadā tās būs Linca (Austrijā) un Viļņa (Lietuvā), bet 2010.gadā - Peča (Ungārijā) un Stambula (Turcijā).


Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.
Baiba Gailīte
Papildinformācija: 7093984,
fakss 7093871,
e-pasts: prese@jpd.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu