Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 22:44:54
Pasaule » Saeimas deputātu grupas vadītājs tiekas ar Palestīniešu pašpārvaldes ģenerāldelegācijas Somijā vadītāju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas deputātu grupas vadītājs tiekas ar Palestīniešu pašpārvaldes ģenerāldelegācijas Somijā vadītāju
Autors: Saeimas Preses dienests, 15/12/2008 15:44

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Libānas parlamentu priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pirmdien, 15.decembrī, tiekoties ar Palestīniešu pašpārvaldes ģenerāldelegācijas Somijā vadītāju Nabilu Al Vazīru (Nabil Al Wazir), pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesa virzību.

Deputātu grupas priekšsēdētājs A.Latkovskis uzsvēra, ka situācijai Tuvajos Austrumos ir pievērsta liela uzmanība un Latvija ir ieinteresēta sekmīgā Palestīniešu pašpārvaldes un Izraēlas sarunu atrisinājumā.

Raksturojot Palestīniešu pašpārvaldes un Izraēlas attiecības un miera sarunu gaitu, N.Al Vazīrs uzsvēra, ka Palestīniešu pašpārvalde ir ieinteresēta rast konflikta risinājumu dialoga ceļā un arī turpmāk cer uz starptautiskās sabiedrības atbalstu atsāktajām miera sarunām. Viņš aicināja Latviju kā Eiropas Savienības dalībvalsti atbalstīt miera procesu, īstenojot sabalansētu politiku attiecībā uz Palestīniešu pašpārvaldi un Izraēlu, kā to dara Igaunija, Somija un Zviedrija.

Palestīniešu pašpārvalde tika nodibināta 1994.gadā kā pagaidu administratīva vienība Rietumkrasta un Gazas joslas pārvaldīšanai, balstoties uz Izraēlas un Palestīnas Atbrīvošanas organizācijas (PAO) miera līgumu, tā sauktās Principu deklarācijas jeb Oslo līgumu. Principu deklarācija noteica, ka Palestīniešu pašpārvalde ir pilnvarota PAO pārstāve sarunās ar Izraēlu par palestīniešu valsts dibināšanas pamatjautājumiem.


Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087218, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu