Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 6. maijs 12:15:27
Izklaide » Jūrmalā prezentē grāmatu par kūrortu dabiskajiem dziedniecības līdzekļiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jūrmalā prezentē grāmatu par kūrortu dabiskajiem dziedniecības līdzekļiem
Autors: Baiba Gailīte, 15/12/2008 15:07

Trešdien, 17.decembrī, plkst.12.00 Jūrmalas pilsētas domē, Jomas ielā 1/5 notiks medicīnas habilitētās doktores Larisas Terentjevas un bioloģes Lilijas Frīdenbergas grāmatas „Latvijas kūrortu dabiskie dziedniecības līdzekļi” prezentācija. Grāmatas tapšanu ar Ls 3800 lielu līdzfinansējumu atbalstīja Jūrmalas pilsētas dome.

Latvijas daba un dziednieciskie faktori ir veicinājuši klimatisko un balneoloģisko kūrortu attīstību salīdzinoši tālu Eiropas ziemeļos, kur, apvienojot dabiskos dziedniecības faktorus ar aparātu fizikālo terapiju, masāžu un dažādām medikamentozām profilakses un ārstniecības metodēm, tiek sasniegti pārsteidzoši labi rezultāti pacientu veselības uzlabošanā un nostiprināšanā.

Grāmatā daudzpusīgi aplūkotas Latvijas dabas bagātības, kas labvēlīgi iedarbojas uz cilvēka veselību – sēravoti, minerālavoti, dziednieciskās dūņas, sērūdeņraža iesāļūdeņi, dažādas koncentrācijas nātrija hlorīda sāļūdeņi, sālsūdeņi ar augstu bromīda saturu, ārstnieciskās kūdras dūņas un sapropeļi, kam lielisks papildinājums ir spirdzinošs gaiss. Šīs dabas bagātības ir veicinājušas tādu kūrvietu un medicīnas centru attīstību kā Ķemeri, Jūrmala, Jaunķemeri, Līči, Sigulda, Cīrulīši, Baldone, Liepāja, Tērvete u.c.

Grāmatas pamatā ir daudzu gadu (1962.-1992.) pētījumi, kurus veikuši Kūrortoloģijas zinātniskās pētniecības laboratorijas līdzstrādnieki, sadarbībā ar Hidrometereoloģiskā centra, Latvijas kardioloģijas institūta, Rīgas medicīnas institūta, Ģeoloģijas pārvaldes un Maskavas kurortoloģijas un fizioterapijas centra speciālistiem.

Grāmata domāta ārstiem, vidējam medicīniskajam personālam, studentiem, kūrortiestāžu darbiniekiem un visiem, kas ir ieinteresēti Latvijā attīstīt vienu no vērtīgākajām veselības aprūpes un ekonomikas nozarēm, kā arī lieti noderēs plašam lasītāju lokam.

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties grāmatas prezentācijā, kas notiks 17.decembrī plkst.12.00 Jūrmalas pilsētas domē. Lūdzam iepriekš informēt par savu dalību pa e-pastu prese@jpd.gov.lv vai tālruni 67093948.               


Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i.
Baiba Gailīte
Papildinformācija: 67093948,
fakss 67093871,
e-pasts: prese@jpd.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu