Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 04:52:57
Kultūra » Latvijas Kultūras akadēmijas jauniešu koris Sōla aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Kultūras akadēmijas jauniešu koris Sōla aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu
Autors: Ilze Tormane, 15/12/2008 11:58

Latvijas Kultūras akadēmijas jauniešu koris Sōla š. g. 16. decembrī plkst. 20.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā aicina uz koncertu Pūra dziesmas. Koncertā, kurš būs divās daļās, skanēs tikai latviešu komponistu skaņdarbi, kas aptvers plašu latviešu kormūzikas diapazonu, sākot ar kormūzikas tradīciju veidotāja Jāņa Cimzes daiļradi un beidzot ar jaunāko latviešu komponistu – Renātes Stivriņas un Sabīnes Ķezberes – kora kompozīcijām. Koncertā paredzēti arī audiovizuāli pārsteigumi un kora pirmā reprezentācijas CD atvēršanas svētki. Pirmais kora Sōla kompaktdisks ir veltījums latviešu kormūzikas mantojumam. Koncertā piedalīsies kameransamblis Altera Veritas.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauniešu koris Sōla dibināts 1998. gadā. Šobrīd koris izveidojies par regulāri koncertējošu vienību, un kora radošā biogrāfija arvien papildinās ar jauniem panākumiem. Katru gadu Sōla dodas uz kādu koru konkursu ārzemēs, lai tādējādi popularizētu Latvijas koru un kormūzikas tradīcijas ārpus Latvijas robežām, kā arī celtu kora māksliniecisko kvalitāti.

2008. gads Sōlai ir bijis viens no ražīgākajiem un interesantākajiem tās pastāvēšanas vēsturē. Koris ir sagatavojis vairākas atšķirīgas koncertprogrammas, pirmo reizi piedalījies XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku koru konkursā Dziesmu kari un guvis augstu žūrijas un skatītāju atzinību – trešo vietu, korim ir bijis gods pārstāvēt Rīgu un Latviju ārvalstu festivālos. Turklāt kolektīvs šobrīd atrodas starp Latvijas labākajiem amatieru koriem, kas mudina Sōlu pilnveidot tās muzikālo potenciālu.

Kora mākslinieciskais vadītājas Kaspars Ādamsons 2008. gadā apbalvots par pārliecinošu debiju XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku Dziesmu karu konkursā. K. Ādamsonam darbu korī palīdz vadīt diriģenti Kaspars Vēvers un Rūdolfs Bacāns un vokālās pedagoģes Jūlija Vasiļjeva un Ilze Bērziņa.

Ieejas maksa 1 Ls.


Informāciju sagatavoja:
Ilze Tormane
ilzz_27@yahoo.com
gsm 29 444 155


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu