Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 6. maijs 04:47:43
Izklaide » Latvijas Dabas muzejā Ziemassvētku izstāde „ Visi sīki žagariņi...”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Dabas muzejā Ziemassvētku izstāde „ Visi sīki žagariņi...”
Autors: Līga Mūrniece, 15/12/2008 11:55

No 17. decembra līdz 11. janvārim Latvijas Dabas muzejā valdīs Ziemassvētku noskaņas. Muzeja 1. stāva izstāžu zālē ir aplūkojama sadarbībā ar Latvijas floristu apvienību tapusī Ziemassvētku izstāde „Visi sīki žagariņi...”. Izstādes atklāšana 17. decembrī plkst. 11.00.

Izstādē piedalās aptuveni 30 Latvijas labākie floristi, tādi dizaina meistari kā Agra Maulāne, Ieva Ģermane, Agita Akmentiņa – Kūliņa, Anita Stikāne, Antra Laure, kā arī šī gada Dānijas starptautiskā konkursa laureāte Indra Jaundāldera un Latvijas floristikas konkursa laureātes: Irisa Janevica, Gaiva Mičule un Guna Misāne. Izstādē būs aplūkojami darbi, kas savu ceļu uz izstādi mērojuši no dažādām Latvijas pilsētām, to vidū no Rīgas, Ventspils, Valmieras, Cēsīm un Madonas.

Floristi izstādē pievērsīsies dabas tēmai, meklējot un parādot neatkārtojamu skaistumu - apsūnojošos zaros, koši zaļās skujās, apsnigušās pīlādžogās, nenosedzot to ar spožu zeltu un kaparu. Tāpat izstādē varēs novērtēt Ziemassvētku floristikas tendences, kā arī redzēt sveču kā papildinoša elementa izmantojumu dažādās svētku kompozīcijās, adventes vainagos un dekoros.

Ziemas saulgriežu laikā floristu koši, svinīgi un balti radītais brīnums palīdz radīt kopīgu svētku noskaņu. Šajā svētku gaidīšanas laikā gaisā virmo kaut kas īpašs, sirdī ielīstot īpašai gaismai, siltumam, prieka dzirkstij un laimei.

Izstādē apmeklētāji ieraudzīs, kā .. Visi sīki žagariņi sidrabiņu vizināja...

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Izstādi atbalsta SIA „Skrīveru saldumi”

Ieejas biļetes cenas:0,30 Ls; 0,50 Ls; 1 Ls

Sīkāka informācija pa tālr. 6 7356025


Informāciju sagatavoja
Līga Mūrniece
Latvijas Dabas muzeja
Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas vadītāja
Tālrunis: 6 7356025,2 6121981
e- pasts: liga.murniece@ldm.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu