Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 6. maijs 02:04:42
Izklaide » Starptautiskā konkursā astoņu valstu konkurencē uzvar latviete
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Starptautiskā konkursā astoņu valstu konkurencē uzvar latviete
Autors: Matias Sarkkinen, Elīna Dreimane, 12/12/2008 10:00

Šī gada septembrī aviokompānija Finnair izsludināja konkursu Rietumeiropas valstīs, kura ietvaros dalībniekiem bija jāizveido sauklis Finnair lidojumu popularizēšanai Āzijas valstīs. Vēlmi piedalīties konkursā izrādīja kopumā 24 132 cilvēki no astoņām valstīm. Milzīgajā konkurencē uzvarēja Rīdziniece Darja Kartiņina, iegūstot lidojumu divām personām uz Pekinu Ķīnā un atpakaļ.

Konkursa rīkotāji atklāj, ka tieši lidojums ar Finnair ir visātrākais un izdevīgākais no teju visām Eiropas vietām, kuras šo pakalpojumu piedāvā. Te jāpateicas izdevīgajam Helsinku ģeogrāfiskajam novietojumam, kas ļauj piedāvāt visīsāko un visātrāko savienojumu ar Āziju, jo tā ir Eiropas valstu galvaspilsēta, kas ģeogrāfiski atrodas vistuvāk Āzijai. Tādēļ arī radies konkurss un tā tēma, jo aviokompānijai Āzijas tirgus ir ļoti nozīmīgs.

Konkursa uzvarētāja, 25 gadus vecā Darja Kartiņina dzīvo Rīgā. Meitene ir beigusi Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, iegūstot bakalaura grādu. Šobrīd Darja darbojas grāmatvedības sfērā, bet par savu hobiju viennozīmīgi atzīst ceļošanu. Kā stāsta pati Darja, tieši alkas ceļot viņu aizvedušas līdz konkursam, kurā izdevies arī uzvarēt.

Konkursa uzvarētāja Darja Kartiņina: „Man ļoti patīk ceļot, tādēļ bieži esmu viesis dažādu aviokompāniju mājas lapās. Parasti gan daru to, lai nepalaistu garām kādu īpašu piedāvājumu, nevis meklējot konkursus, tomēr šoreiz pamanīju Finnair mājas lapā izsludināto konkursu. Būtībā arī dalība konkursos man patīk, jo tā ir iespēja uzzināt daudz jauna, kā arī pārbaudīt gan savas zināšanas, gan veiksmi. Ieskatoties, konkurss nešķita grūts, vajadzēja izdomāt saukli, kas saistītu sasveicināšanās frāzi un Āzijas valstis. Nolēmu piedalīties un šoreiz man paveicās.”

Konkursam kopumā reģistrējās cilvēki no astoņām Rietumeiropas valstīm, bet tieši Darjai uzsmaidīja veiksme. Meitene ieguva galveno balvu – lidojumu divām personām uz Pekinu Ķīnā un atpakaļ. „Ceļazīme jāizmanto līdz 2009.gada jūnijam, bet esmu jau visu saplānojusi agrāk. Jau šajā ziemā plānoju apskatīt Ķīnu,” atklāj Darja.


Informāciju sniedza:
Matias Sarkkinen
„Finnair” pārstāvis Baltijas valstīs

Elīna Dreimane
Tālrunis: 22050907
e-pasts: elina.dreimane@eksodus-ik.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu