Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 16:39:20
Pasaule » Helsinkos tiek atklāta starptautiskā tūrisma izstāde „MATKA 2008”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Helsinkos tiek atklāta starptautiskā tūrisma izstāde „MATKA 2008”
Autors: Ārlietu ministrija, 18/01/2008 10:39

17. janvārī Helsinkos tika atklāta ikgadējā starptautiskā tūrisma izstāde „MATKA 2008” („Ceļojums 2008”), kas ir lielākā un nozīmīgākā tūrismam veltītā izstāde Ziemeļvalstīs. Izstādē, kas ilgs līdz 20. janvārim, Latviju pārstāvēs Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), Latvijas tūrisma birojs Somijā, lidsabiedrība „airBaltic”, tūrisma informācijas centri, tūrisma firmas, viesnīcas un asociāciju pārstāvji, kopumā vairāk nekā 20 dalībnieku. Dalība gadatirgū dod iespēju tūrisma profesionāļiem satikties un nodibināt jaunus starptautiskus kontaktus. Šogad, popularizējot ”Latviju kā zemi, kas dzied” - Latvijas stendā uzstāsies populārais saksofonu kvartets NEXT, kurš piedalīsies arī vairākās citās TAVA organizētajās starptautiskajās tūrisma izstādēs.
 
"MATKA 2008" ietvaros 17. janvārī Latvijas izstādes stendā TAVA un Latvijas Tūrisma informācijas birojs Helsinkos rīkoja pieņemšanu Somijas valdības, biznesa aprindu, tūrisma nozares un masu mediju pārstāvjiem. Pasākumu atklāja Latvijas Tūrisma informācijas biroja Helsinkos direktore Inguna Žīgure, bet Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis savā uzrunā norādīja uz īpašo lomu, ko modernais tūrisms spēlē draudzības nostiprināšanā starp Somijas un Latvijas tautām.

Šogad savu dalību starptautiskajā tūrisma izstādē ”Matka 2008 ” ir pieteikuši jau 76 valstu tūrisma profesionāļi, kas ir par 10 % vairāk nekā pērn. Ir akreditēti vairāk nekā 1400 Somijas un starptautisko mediju pārstāvji, to starpā savas tūrisma iespējas popularizēs daudzas jaunas un eksotiskas valstis.


http://www.mfa.gov.lv
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu