Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 00:44:02
Eiropas Savienība » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Eiropadomes sanāksmē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Eiropadomes sanāksmē
Autors: Preses centra nodaļa, 11/12/2008 09:15

11.-12.decembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē. Latvijas delegāciju Eiropadomē vadīs Ministru prezidents Ivars Godmanis.

Būtiskākie Eiropadomes darba kārtības jautājumi ir plānotā vienošanās par kopīgiem pasākumiem Eiropas ekonomikas atveseļošanai un vienošanās panākšana par Klimata un enerģētikas likumdošanas paketi.

Vienošanās par klimata un enerģētikas likumdošanas paketi jāpanāk, lai pildītu ES valstu politiskās saistības klimata pārmaiņu mazināšanā. ES ir nospraudusi konkrētus mērķus, klimata un enerģētikas tiesību aktu pakete ir instruments to sasniegšanai. No tiem Latvijai būtiskākie jautājumi ir līdzšinējo siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju samazinājuma ņemšana vērā un konkurences nosacījumi izolētos reģionālos elektroenerģijas tirgos.

Tāpat Eiropadomes sanāksmē Latvija iestāsies pret sasteigtu lēmumu pieņemšanu par ES lauksaimniecības politiku pēc 2013.gada nolūkā nodrošināt vienlīdzīgus konkurences apstākļus visu dalībvalstu lauksaimniekiem.

Latvija sagaida, ka Eiropadomes sanāksmē tiks iezīmēti turpmākie uzdevumi Austrumu partnerības izveidošanai, lai jau pavasara Eiropadomē panāktu dalībvalstu vienošanos šajā jautājumā. Attiecību padziļināšana ar ES Austrumu kaimiņvalstīm ir Latvijas ārpolitikas prioritāte. Šajā kontekstā Latvija atzinīgi vērtē Eiropas Komisijas sagatavoto ziņojumu par Austrumu partnerību, kurā iekļauti ambiciozi priekšlikumi par tirdzniecību, enerģētiku, mobilitāti, reģionālo sadarbību un politiskā dialoga stiprināšanu.

Eiropadomes laikā plānota arī dalībvalstu un valdību vadītāju diskusija par kopējiem risinājuma elementiem turpmākajam Lisabonas līguma virzības procesam, pamatojoties uz Īrijas premjerministra Braiena Kouena (Brian Cowen) priekšlikumu.

Tāpat Eiropadomē plānots apstiprināt Francijas prezidentūras sagatavoto deklarāciju par Eiropas drošības un aizsardzības politikas stiprināšanu, kas ietver trīs būtiskus dokumentus: ziņojumu par Eiropas drošības stratēģijas pārskatīšanu, deklarāciju par starptautisko drošību, kā arī deklarāciju par ES civilo un militāro spēju stiprināšanu.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272.
Fakss: (371) 7222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu