Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 04:48:22
Kultūra » Rīgā plāno atklāt jaunu kultūrizglītības centru
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīgā plāno atklāt jaunu kultūrizglītības centru
Autors: Laima Paula, 10/12/2008 16:58

Ja darbi noritēs saskaņā ar šobrīd noteiktajiem termiņiem, nākamā mācību gada sākumā Rīgā darbu sāks jauns kultūrizglītības centrs, kurā mājvieta būs Jāzepa Mediņa mūzikas skolai un pūtēju orķestrim „Rīga” – šādu apliecinājumu no celtniekiem šodien saņēma Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti, informē Rīgas domes speciāliste Maruta Bukleviča.

1909.gadā celtās jūgendstila ēkas atjaunošana pašvaldībai izmaksā 3 977 982 latu. Ēkā, kur nākotnē mūziku varētu mācīties 600 līdz 700 bērnu un jauniešu, kā arī mūžizglītības programmu ietvaros izglītoties pieaugušie, atjaunošanas darbi notiek būvniekiem cieši sadarbojoties ar projektētājiem un pasūtītājiem, kurus pārstāv domes Īpašuma un Kultūras departaments.

Ēkā ir izveidotas mācību klases individuālajām un grupu nodarbībām, plašas telpas paredzētas gan skolas, gan pūtēju orķestra „Rīga” bibliotēku vajadzībām. Ēkā ir izbūvēti divi lifti, kas padarīs iespējamu to apmeklēt un izglītoties cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Centrā topošajā koncertzālē plānotas vietas 300 skatītājiem. Kā uzsvēra arhitekts Juris Gusevs, zāli atjaunojot, tiek izmantotas vecās skolas ēkas interjera idejas - griesti un balkons paliks tādā veidolā, kā iepriekš.

„Esmu pārliecināta, ka bērni un jaunieši, kas apmeklēs šo skolu, kā arī viņu pedagogi, būs laimīgi par iespēju mācīties mūsdienīgi atjaunotajā ēkā, kas jau savos pirmsākumos celta kā mūzikas skola,” pēc būves apmeklējuma sacīja Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK).
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu