Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 19:49:04
Eiropas Savienība » Ministru prezidents piedalīsies Eiropadomes sanāksmē Briselē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ministru prezidents piedalīsies Eiropadomes sanāksmē Briselē
Autors: Zanda Šadre, 10/12/2008 16:39

Šī gada 11. un 12. decembrī Briselē notiks Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēs Ministru prezidents Ivars Godmanis un Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.  

Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju tikšanās galvenās sarunu tēmas un risināmie jautājumi būs turpmākais Lisabonas līguma virzības process, ekonomikas un finanšu situācija – kopīgi pasākumi Eiropas ekonomikas atveseļošanai, kā arī klimata un enerģētikas pakete.

Papildu šiem būtiskajiem jautājumiem sanāksmes laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Eiropas Komisijas izstrādāto enerģētikas drošības dokumentu paketi. Eiropas Komisijas pārstāvji prezentēs ziņojumu par Eiropas drošības stratēģijas īstenošanu. Savukārt prezidējošā valsts Francija iepazīstinās ar deklarācijas projektu par Eiropas drošības un aizsardzības politikas stiprināšanu. 

Eiropadomes darba kārtība:

11. decembrī plkst. 15.30 notiks Eiropadomes pirmā darba sesija, kurā Latviju pārstāvēs Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. Ministru prezidents Ivars Godmanis Briselē ieradīsies 11. decembra vakarpusē un piedalīsies pēc pirmās darba sesijas paredzētajās darba vakariņas. Plkst. 22.30 I. Godmanis piedalīsies preses konferencē.

12. decembrī plkst. 10.00 I. Godmanis pārstāvēs Latviju Eiropadomes otrajā darba sesijā, kurā tiks apstiprināti Eiropadomes secinājumi.


Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu