Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 08:28:17
Kultūra » Brandenburgā atklāj izstādi „Latvijas daudzās maztautas. Dzelzs laikmeta arheoloģija”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Brandenburgā atklāj izstādi „Latvijas daudzās maztautas. Dzelzs laikmeta arheoloģija”
Autors: Ārlietu ministrijas Preses centrs, 10/12/2008 13:08

11.decembrī Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada Essentia Baltica 2008 (www.essentia-baltica.de) ietvaros Vācijas pilsētā Brandenburgā, Arheoloģijas muzejā, tiks atklāta izstāde "Latvijas daudzās maztautas. Dzelzs laikmeta arheoloģija".

Izstāde tapusi ar Ārlietu ministrijas un vēstniecības Berlīnē atbalstu, sadarbojoties Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam, Brandenburgas Arheoloģijas muzejam (Archäologisches Landesmuseum Brandenburg im Paulikloster) un Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes muzeju fondam (Stiftung Schleswig Holsteinische Landesmuseen).

Ekspozīcija Brandenburgā būs skatāma līdz nākamā gada martam. Izstāde ar 792 senlietām dos iespēju apmeklētājiem ielūkoties Latvijas senvēsturē. To papildinās pirmais plašākais Latvijas arheoloģijas pārskats vācu valodā kataloga formā.

Latviju dzelzs laikmetā un vikingu laikos apdzīvoja dažādas etniskās vienības. Izstādē plaši pārstāvētas baltu uzkalniņu kapulauku kultūras, protokuršu līdzeno kapulauku ar akmeņu iežogiem, gan Baltijas somu akmens krāvumu kapulauku materiāli. No šīm arheoloģiskajām kultūrām vēlāk izveidojās Latvijas maztautas – latgaļi, sēļi, zemgaļi, kurši un lībieši. Izstāde dos ieskatu šo maztautu senvēsturē. Izstādē būs apskatāms arī Salgales Pudžu depozīts un daļa no Āraišu ezerpils izrakumu materiāliem.

Izstādi ar uzrunām atklās Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava, Brandenburgas federālās zemes zinātnes un kultūras ministre Prof. Dr. Johanna Vanka (Prof. Dr. Johanna Wanka), Brandenburgas Arheoloģijas muzeja direktors Prof. Dr. Francs Šopers (Prof. Dr. Franz Schopper) un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Dr. hist. Arnis Radiņš.


Ārlietu ministrijas Preses centrs
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu