Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 06:54:04
Kultūra » Latvijas vēstniecībā Japānā koncertturnejas ietvaros viesojas Rīgas Doma zēnu koris
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas vēstniecībā Japānā koncertturnejas ietvaros viesojas Rīgas Doma zēnu koris
Autors: Oļegs Orlovs, 10/12/2008 11:40

10.decembrī Latvijas Republikas vēstniecību Japānā ieskandināja Rīgas Doma zēnu kora kolektīvs, kas atsaucās vēstniecības ielūgumam to apmeklēt koncertturnejas ietvaros Japānā. Latvijas vēstnieks Pēteris Vaivars uzrunā minēja, ka vēstniecība Japānā ir vistālākā un arī viena no jaunākajām Latvijas vēstniecībām. Vēstniecība labprāt uzņem Latvijas māksliniekus, kā arī rīko nelielus salonkoncertus.

Šī ir jau ceturtā reize, kad koris viesojas Japānā un šoreiz korim ir paredzēti 12 koncerti dažādās Japānas pilsētās. Koris jau ir viesojies Japānas dienvidu salā Kjūšjū, pabijis Tokijas ziemeļos Fukušimas pilsētā, kā arī tagad ar koncertiem uzstājas Tokijā. Viens no lielākajiem koncertiem ir paredzēts Tokijas Svētās Marijas katedrālē.

Rīgas Doma zēnu koris Latvijas koru saimē ir viens no visaktīvāk koncertējošiem kolektīviem. Koris ir saņēmis arī gada balvu par labāko mūzikas ierakstu Odi Et Amo  (Nīstu un mīlu) 2000.gadā. Kora devums 2001.gadā novērtēts ar Lielo Mūzikas balvu. Tāpat arī 2001.gadā koris apbalvots ar Latvijas Kultūras ministrijas Atzinības rakstu par kordziedāšanas tradīciju stiprināšanu 4.Starptautiskajā zēnu koru festivāla Rīgas Doms koncertos Latvijā. Līdzās sniegumam labdarības akcijās un priekšnesumiem daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām regulāri notiek kora koncerti ne tikai visas Latvijas galvenajās koncertzālēs un baznīcās, bet arī daudzās jo daudzās pasaules valstīs. Koris pabijis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā, Japānā.

Klajā nākuši 21 Rīgas Doma zēnu kora solo ieraksts kompaktdisku formātā.


Oļegs Orlovs
Tel. (81-3) 3467-6888
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu