Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 20:45:05
Makroekonomika » Pārdala apropriāciju starp izglītības un zinātnes apakšprogrammām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pārdala apropriāciju starp izglītības un zinātnes apakšprogrammām
Autors: Igors Ivanovs, 10/12/2008 09:12

Otrdien, 9. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika akceptēts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais rīkojuma projekts par pamatbudžeta apropriācijas pārdali starp programmām, apakšprogrammām un budžeta izdevumu kodiem atbilstīgi ekonomiskajām kategorijām. Apropriācijas pārdale veikta saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumiem.

Apakšprogrammā „Profesionālās izglītības mācību iestādes un pasākumi” 15,8 tūkstoši latu tiks novirzīti precēm un pakalpojumiem, jo pēc dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem samazinājuma profesionālās izglītības iestādēm trūkst līdzekļu komunālo pakalpojumu apmaksai. Kompensējot šo pārdali, tiks samazināti izdevumi atlīdzībai un pamatkapitāla veidošanai.

Par 10 tūkstošiem latu palielināti izdevumi precēm un pakalpojumiem arī apakšprogrammā „Valsts valodas attīstība”, samazinot izdevumus atlīdzībai. Pārdale veikta Murjāņu sporta ģimnāzijai, kur no atlīdzībai paredzētiem līdzekļiem 18 tūkstoši latu tiks piešķirti komunālo pakalpojumu apmaksai. Izdevumi precēm un pakalpojumiem palielināti arī zinātnes bāzes finansējumā.

Apakšprogrammā „Izglītības sistēmas vadības nodrošināšana” veikta 11 tūkstošu latu pārdale izdevumiem precēm un pakalpojumiem, savukārt vēl 6 tūkstoši latu pārdalīti par labu apakšprogrammai „Vispārējās izglītības kvalitātes nodrošināšana”. Nepieciešamie līdzekļi gūti no iepriekš plānotiem izdevumiem atlīdzībai.

Apropriācijas pārdale veikta apakšprogrammās „Sportistu sagatavošanas centri” un „Sporta būves”, kur vairāk līdzekļu piešķirti izdevumiem par precēm un pakalpojumiem, samazinot izdevumus atlīdzībai un uzturēšanai. Apakšprogrammā „Sporta pārvalde” samazināts atalgojuma apjoms par 5 tūkstošiem latu, lai varētu izmaksāt sociālos pabalstus. Meklējot līdzekļus bērna piedzimšanas pabalsta segšanai, veikta apropriāciju pārdale arī apakšprogrammā „Izglītības valsts inspekcija”.

Rīkojums par apropriācijas pārdali sagatavots saskaņā ar likumu par valsts budžetu 2008. gada.


Informācijas sagatavotājs:
Igors Ivanovs
Preses nodaļa
Tālr. 67083990
Igors.Ivanovs@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu