Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 00:46:59
Makroekonomika » Veic apropriācijas pārdali starp budžeta kodiem ekonomisko kategoriju ietvaros
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Veic apropriācijas pārdali starp budžeta kodiem ekonomisko kategoriju ietvaros
Autors: Igors Ivanovs, 10/12/2008 09:07

Otrdien, 9. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika akceptēts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais MK rīkojums par pamatbudžeta apropriācijas pārdali starp budžeta izdevumu kodiem atbilstīgi ekonomiskajām kategorijām. Rīkojums sagatavots saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumiem.

Rīkojums paredz Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai palielināt izdevumus precēm un pakalpojumiem par 58 000 latiem un izdevumus atlīdzībai par 37 240 latiem. Savukārt izdevumi sociālajiem pabalstiem Sociālā fonda ietvaros tiks samazināti 95 240 latu apmērā.

ES izglītības programmu un pasākumu administrēšanas īstenošanai izdevumi tiks palielināti 7500 latu apmērā, jo nepieciešams atjaunot datoru bāzi un biroja tehniku, kā arī pilnībā nodrošināt telpu aprīkojumu ar saimniecības pamatlīdzekļiem telpu maiņas dēļ. Lai varētu veikt šo palielinājumu, tiks taupīts uz reprezentācijas priekšmetiem un informatīviem materiāliem.

Par 7600 latiem palielināti izdevumi ES izglītības programmu un pasākumu projektu īstenošanai, jo nepieciešams pārskaitīt nopelnītos procentus par Eiropas Komisijas līdzekļu ieguldīšanu depozītā pēc komisijas pieprasījuma. Par šādu pašu summu tiks samazināta izdevumu pozīcija subsīdijām un dotācijām, jo faktiski saņemto un  izlietoto ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļu apmērs būs mazāks nekā plānots.

Vēl par 2742 latiem tiks palielināti pakalpojumu un preču apmaksas izdevumi, kas saistīti ar projektu īstenošanu saskaņā ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta granta līgumiem „Stipendiju grantu shēma” un „Akadēmiskie pētījumi”. Līdzekļi iegūti, samazinot izdevumus atalgojumam, jo programmu vadītāji uzsākuši darbu vēlāk par plānoto laiku, turklāt joprojām ir vakantas vietas.

Rīkojums par apropriācijas pārdali sagatavots saskaņā ar likumu par valsts budžetu 2008. gadam.


Informācijas sagatavotājs:
Igors Ivanovs
Preses nodaļa
Tālr. 67083990
Igors.Ivanovs@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu