Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 02:00:44
Pasaule » Ārlietu ministrijas un ASV Nacionālā demokrātijas institūta pārstāvji pārrunā sadarbības iespējas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrijas un ASV Nacionālā demokrātijas institūta pārstāvji pārrunā sadarbības iespējas
Autors: Preses centra nodaļa, 09/12/2008 16:27

9.decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, politiskais direktors Pēteris Ustubs, valsts sekretāra vietniece Maija Manika tikās ar  ASV Nacionālā demokrātijas institūta (National Democratic Institute for International Affairs - NDI) Eirāzijas reģionālo direktori Lauru Dževetu (Laura Jewett) un reģionāliem direktoriem no Moldovas, Ukrainas, Gruzijas, Baltkrievijas un Krievijas. Tikšanās piedalījās arī citi Ārlietu ministrijas, kā arī Saeimas un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Vizītes laikā NDI pārstāvji tika iepazīstināti ar Latvijas īstenotajiem attīstības sadarbības projektiem prioritārajās saņēmējvalstīs - Gruzijā, Moldovā un Ukrainā - , kā arī Baltkrievijā. Tikšanās laikā Ārlietu ministrijas pārstāvji pārrunāja sadarbības iespējas ar NDI galvenajās sadarbības jomās ES kaimiņu reģionā - reformu procesa veicināšanā un kapacitātes stiprināšanā valsts pārvaldē un ekonomikā, demokrātijas veicināšanā un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā, vides problēmu risināšanā, kā arī reformas sociālajā un izglītības jomā.

Ārlietu ministrijā NDI pārstāvji tikās ar pārstāvjiem no nevalstiskajām organizācijām – „Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS) un tās dalīborganizācijām, kā arī ,,Sorosa Fondu Latvijā,, , Latvijas Transatlantisko organizāciju (LATO).

ASV Nacionālā demokrātijas institūta darbības pamatā ir mērķis stiprināt un veicināt demokrātijas izplatību pasaulē. Lai demokrātiskās vērtības tiktu iedzīvinātas praksē, institūts ir atvēris pārstāvniecības birojus vairāk nekā 70 valstīs visos pasaules reģionos.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 67016 272.
Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu