Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 10:00:17
Kultūra » Latvijas Radio kora koncerts Nakts lūgšana
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Radio kora koncerts Nakts lūgšana
Autors: Ilze Vasermane, 09/12/2008 16:00

Latvijas Radio koris un vokālā grupa Cosmos aicina klausītājus uz koncertu Nakts lūgšana  11.decembrī plkst. 20:00 Rīgas Domā. Koncertu, kurš arī šogad notiks Hermaņa Brauna fonda ziemas mūzikas festivāla Winterfest ietvaros, jau var dēvēt par tradīciju.

Pēc pagājušā gada programmas Latvijas Radio koris un grupa Cosmos kļuva par Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureātiem. Toreiz tika atskaņotas 13.gadsimta laudas, kā arī britu senā un mūsdienu mūzika. Tagad mūziķi gan ģeogrāfiski, gan dvēseliski pietuvosies Krievijai. Līdzās vienbalsīgiem pareizticīgo sakrālajiem dziedājumiem skanēs arī pareizticīgo baznīcas mūzikas iedvesmoti 20.gadsimta otrās puses un 21.gadsimta sākuma darbi. To autori ir gan dažādu tautību izcili skaņraži, kuru vārdi padomju laikā bija persona non grata sarakstos, bet kuri vēlāk kļuva par pasaules kultūras lepnumu, gan mūsdienu komponisti no Latvijas. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt Alfrēda Šnitkes, Arvo Perta, Valentīna Silvestrova, Aleksandra Knaifela, kā arī Innas Petļakas un Pētera Butāna mūziku.

Šī koncerta programma būs atklājums visiem mūzikas mīļotājiem. Diriģents Sigvards Kļava ir pārliecināts, ka publika novērtēs gan pašas skaņas – brīnumainās matērijas – skaistumu,  gan klusumu, kas Rīgas Doma unikālajā akustikā maina savu nokrāsu un mirgo kā sveču liesmiņas.


Ilze Vasermane,
Latvijas Radio preses sekretāre
Tālr. 67206691, 26322811
e-pasts: ilze.vasermane@radio.org.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu