Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 10:48:19
Kultūra » Valmieras Novadpētniecības muzejs sveiks aktīvākos apmeklētājus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valmieras Novadpētniecības muzejs sveiks aktīvākos apmeklētājus
Autors: Līga Tarbuna, 09/12/2008 09:42

Trešdien, 10.decembrī, plkst.15.00 Valmieras Novadpētniecības muzeja kolektīvs Izstāžu namā svinīgā pasākumā „Muzejs – skola 2008” sveiks aktīvākos apmeklētājus. Līdzīgi kā pērn, arī šogad muzejs apbalvos laureātus divās kategorijās – aktīvākā skola un aktīvākais skolotājs.
   
Valmieras Novadpētniecības muzeja direktore Iveta Blūma pastāstīja, ka šogad visaktīvāk muzejpedagoģiskās programmas apmeklējuši Valmieras pamatskolas, Valmieras Viestura vidusskolas un Valmieras 5.vidusskolas audzēkņi. Savukārt par aktīvākajiem skolotājiem nominēti Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Ineta Amoliņa, Valmieras 5.vidusskolas vēstures skolotājs Ivans Pavlovskis un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas vēstures skolotājs Ģirts Zālītis. „Šis gads aizritēja Latvijas Valsts 90.gadadienas zīmē, tādēļ vislielākā interese no skolām bija par digitālo lekciju „Latvijas valstij 90”. Esam pateicīgi visiem skolotājiem, kuri mudina savus audzēkņus uzzināt vairāk par Latvijas vēsturi un valsts veidošanos,” pastāstīja Iveta Blūma.

Muzeja pedagoģe Ilga Bērziņa informē, ka šogad aktīvi muzeju apmeklēja arī Vidzemes reģionālā atbalsta centra „Dardedze" iemītnieki, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātpamatskolas - attīstības centra, Vaidavas speciālās internātskolas audzēkņi, kā arī Kocēnu un Rubenes izglītības iestāžu audzēkņi. Tāpat šogad aktīvi bijuši Valmieras Pārtikas ražotāju vidusskolas un Valmieras 2.vidusskolas audzēkņi un pedagogi.

Iveta Blūma pastāstīja, ka svinīgajā pasākumā laureāti tiks sumināti ar goda rakstu un gardām balvām no maiznīcas „Liepkalni”, kā arī ar muzikālu sveicienu no radošās apvienības „Pekšņi”. Tāpat ikviens varēs aplūkot Džemmas Skulmes gleznu izstādi un Elīnas Veidemanes fotoizstādi.

Jāpiebilst, ka rudenī iecienītākā muzeja piedāvātā programma bija digitālā lekcija „Latvijas valstij 90”, ko muzeja telpās apmeklēja 45 skolēnu grupas, tāpat norisinājās vairāki desmiti izbraukuma lekciju skolās gan Valmierā, gan rajonā. Savukārt pavasarī skolu audzēkņu vidū populāra bija matemātisko rotaļlietu izstāde un ar to saistītā muzejpedagoģiskā programma, ko apmeklēja aptuveni 60 skolēnu grupas.

Iveta Blūma piebilst, ka nākamajā gadā tiks mainīta aktīvāko apmeklētāju noteikšanas kārtība. „Izvirzīsim aktīvākos trīs nominācijās – aktīvākais skolotājs, klase un individuālais apmeklētājs, tādējādi ikviena izglītības iestāde, arī mazās skolas un skolēni ārpus Valmieras pilsētas varēs kandidēt uz aktīvākā apmeklētāja nomināciju. Esam iecerējuši veidot īpašas apmeklētāja grāmatiņas, kurās varēs krāt uzlīmes par katras muzejpedagoģiskās programmas vai cita muzeja organizēta pasākuma apmeklējumu. Ceram, ka šādi rosināsim vēl vairāk skolēnu apmeklēt muzeju un iepazīt mūsu piedāvājumu,” pastāstīja Iveta Blūma, atgādinot, ka jau šogad ikviens Valmieras pilsētas skolu audzēknis muzeju var apmeklēt bez ieejas maksas.


Informāciju sagatavoja:
Līga Tarbuna
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tel.: 28382051
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu