Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 23:11:50
Izklaide » Kino „Rīga” tiks demonstrētas Latvijā tapušas īsfilmas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kino „Rīga” tiks demonstrētas Latvijā tapušas īsfilmas
Autors: Ivars Jakovels, 08/12/2008 16:18

No 8. decembra kinoteātrī „Rīga” projekta „2in1” ietvaros pirms pilnmetrāžas filmām tiks demonstrētas pēdējos gados Latvijā tapušās īsfilmas. Projektu „2in1” organizē studija „Klipu Filmu Darbnīca” sadarbībā ar kino „Rīga” un ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu.

Projekta „2in1” ietvaros četru mēnešu laikā iecerēts parādīt 12 filmas – pa vienai īsfilmai pirms katras kino „Rīga” repertuāra filmas, lai ikvienam skatītājam būtu iespējas redzēt iespējami vairāk Latvijā tapušo īsfilmu.

Joprojām daudzi Latvijas iedzīvotāji atceras laikus, kad pirms filmām kinoteātros tika demonstrētas īsā formāta filmas – dokumentālie kinožurnāli un kinohumoreska „Jerolašs”. „Klipu Filmu Darbnīcas” režisors Uģis Olte stāsta: „Lai arī tieši padomju nostaļģija kalpoja par iedvesmu šai idejai, patiesais projekta „2in1” mērķis ir īsfilmu žanra attīstība Latvijā. Īsfilma ir ļoti svarīgs žanrs ne tikai radošā kolektīva pašizpausmei, bet arī kā pakāpiens ceļā uz pilnmetrāžu. Bez šīs „treniņnometnes” neviens režisors nebūs gatavs pilnmetrāžai. Tādēļ, ja Latvija sagaida spēles kino attīstību, tai ir jāinvestē jauno režisoru īsfilmās, bet šī investīcija iegūst lielāku atdevi, ja tiek nodrošināta šo mākslas darbu demonstrēšana pēc iespējas plašākam skatītāju lokam.”

„2in1” repertuārs decembrī:

No 8.12.08. „4 mēneši 3 nedēļas un 2 dienas” un Uģa Oltes īsfilma „Sarkanais Pleķis”

„Sarkanais Pleķis” ir stāsts par mūžseno baseina biedu – sarkano pleķi, kas parādās, ja iečurā ūdenī un par Pētera, 11 gadīga zēna, iekšējo cīņu starp vēlēšanos būt pieņemtam vienaudžu starpā un pusaudžiem raksturīgo dumpinieka vēlmi atšķirties.

No 12.12.08. Četrās Sienās un Edmunda Jansona animācija „Šķērgriezis”

Maziem bērniem piemīt netikums bāzt mutē  pirkstus, tādēļ senos laikos mammas baidīja savus bērnus, ka atnākšot kāds skroderis ar lielām šķērēm un pirkstus nogriezīs. Tieši tāds skroderis  ir šīs animācijas filmiņas galvenais varonis. Šis Šķērgriezis, bērnu bieds, bubulis, nonāk situācijā, kad kāds bērns no viņa vairs nebaidās, pat ir ar mieru iemīlēt. Šādas nepazīstamas sajūtas liek sašķobīties Šķērgrieža pasaules pamatiem...

Dažas no īsfilmām, ko iecerēts demonstrēt projekta „2in1” ietvaros:

Animācija

Vladimirs Ļeščovs „Zuduši Sniegā”
Kārlis Vītols „Mehānisms”

Spēles filmas

Didzis Eglītis „Sērkociņi”
Aiks Karpetjans „Pašrealizācija”
Roberts Kuļenko „Sesils”
Mārtiņš Eihe „10 rozā minūtes”
Laila Pakalniņa „Uguns”

Dokumentālās filmas

Inese Kļava „Eksāmens”

Vairāk informācijas: www.kino.riga.lv.


Informāciju sagatavoja:
Ivars Jakovels,
Rīgas Kultūras aģentūras
mārketinga vadītājs
Tālr. 29431030; 67043615
e-pasts: ivars.jakovels@riga.lv
www.rka.riga.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu