Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 05:33:50
Pasaule » Foto izstāde „Arktika – mūsu kristāla pasaule” ir apskatāma Maskavā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Foto izstāde „Arktika – mūsu kristāla pasaule” ir apskatāma Maskavā
Autors: Jolanta Skrupska, 05/12/2008 09:51

No 5. līdz 14.decembrim Maskavā būs apskatāma starptautiskā ceļojošā foto izstāde Arktika – mūsu kristāla pasaule, kuru līdz šim jau apskatījuši Dānijas, Zviedrijas un Latvijas iedzīvotāji.

Izstādē ir skatāmas fotogrāfijas, kuras uzņēmuši trīs izcili un starptautiski atzīti latviešu izcelsmes fotogrāfi: Freds Brummers (Fred Bruemmer, Kanāda), Andris Slapiņš (Latvija) un Ivars Sīlis (Dānija). Izstādes atklāšanā piedalīsies arī tās idejas autors – Grenlandē dzīvojošais latviešu izcelsmes fotogrāfs Ivars Sīlis.

Ekspozīcija ir veidota Starptautiskā polārā gada (01.03.2007. – 01.03.2009) ietvaros, uzsverot Arktikas telpas neatkārtojamo dabas un kultūras bagātību, kas šodien ir kļuvusi par globālās klimata maiņas uzskatāmu atspoguļojumu. Klimata izmaiņas ietekmē gan Arktikas dabu, gan tur dzīvojošos cilvēkus. Tās paver jaunas iespējas cilvēka ekonomiskajai darbībai, vienlaikus radot jaunus  politiskus un ekoloģiskus izaicinājumus.

Autori dzīvojuši un strādājuši Arktikā, šī reģiona dzīves un dabas atainojumā apvienojot kā dokumentālu, tā māksliniecisku skatījumu. Fotogrāfijām piemīt ne tikai estētiska vērtība - tās attēlo arī plašās klimata izmaiņas, kuras notikušas pēdējo 40 gadu laikā, būtiski ietekmējot Ziemeļu tautas un to dzīves veidu.

Izstādi organizē Latvijas vēstniecība Krievijā ar Ārlietu ministrijas, Maskavas valdības, Latvijas vēstniecības Dānijā, Kanādas valdības un BG/Bikuben Fonden, DnB/Nord Bank atbalstu.


Konaktiem:
Jolanta Skrupska
jolanta.skrupska@mfa.gov.lv
+74952329760
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu