Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 03:44:00
Izklaide » Kino „Rīga” būs dokumentālās filmas “Trejādas saules” papildu seansi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kino „Rīga” būs dokumentālās filmas “Trejādas saules” papildu seansi
Autors: Ivars Jakovels, 04/12/2008 15:46

Ņemot vērā lielo skatītāju interesi, kino „Rīga” piedāvās dokumentālās filmas „Trejādas saules”, kas veltīta Latvijas bijušajās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dzīvei, darbam un liktenim, papildu seansus.

Filmas „Trejādas saules” papildu seansi kino „Rīga” notiks: 4. decembrī plkst. 17.30, 5. decembrī plkst. 16.30, 7. decembrī plkst. 11.30, 8. decembrī plkst. 15.30, 16. decembrī plkst. 13.30, 17. decembrī plkst. 18.00 un 18. decembrī plkst. 15.00.

Pilnmetrāžas dokumentālās filmas „Trejādas saules”, kas jau guvusi lielu kinoskatītāju atsaucību, pirmizrāde kino „Rīga” notika 1. decembrī, un to apmeklēja arī valsts prezidents Valdis Zatlers.

“Filmu studijas RIJA” režisora Jāņa Ozoliņa - Ozola veidotās filmas “Trejādas saules” galvenā varone ir Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga. Filmas autori Vairu Vīķi – Freibergu portretē ne tikai kā oficiālu personu, kuras loma Latvijas vēsturē un tās starptautiskās reputācijas veidošanā ir nenovērtējama, bet arī kā izcilu kultūras un gara spēku cilvēku – stipru personību, kuras unikalitāte veidojusies, pateicoties viņas ģimenei, viņas liktenim – bēgļu gaitām, vēlāk studijām un latviskās identitātes izkopšanai.

Latviskā identitāte, tautas vienotība un visam pāri cilvēcība – tās ir galvenās vērtības, kuras Vaira Vīķe – Freiberga atklāj filmā. Mīlestība, ģimene, bērni, sievietes dzīves piepildījums un nasta, sievietes esamības apliecinājums — tādi ir filmas tēmu akcenti. Filmu veido intervijas ar bijušo prezidenti, gan viņas prezidentūras izskaņas posmā, gan pēc tās noslēguma. Filmā ietverti kadri no Freibergu ģimenes arhīva, amatierfilmu un videohronika, ko veidojuši Imants un Kārlis Freibergi, kas publiski tiek demonstrēti pirmo reizi. Filmā izmantoti arī Valsts prezidenta kancelejas filmētie materiāli.

Vairāk informācijas: www.kino.riga.lv


Informāciju sagatavoja:
Ivars Jakovels,
Rīgas Kultūras aģentūras
mārketinga vadītājs
Tālr. 29431030; 67043615
e-pasts: ivars.jakovels@riga.lv
www.rka.riga.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu