Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 06:10:59
Izklaide » Dabas muzejā šīs sezonas pirmā „Cielavas gudrību” spēle „UZ ZEMES”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Dabas muzejā šīs sezonas pirmā „Cielavas gudrību” spēle „UZ ZEMES”
Autors: Līga Mūrniece, 04/12/2008 13:21

Šo sestdien – 6. decembrī Latvijas Dabas muzeja (LDM) 6. stāva konferenču zālē pulcēsies 10 bērni, kas ir pareizāko jautājumu – atbilžu spēles „Cielavas gudrības” atbilžu iesūtītāji. LDM arī šajā mācību gadā aicināja piekto un sesto klašu skolēnus pieteikties tematiskai jautājumu – atbilžu spēlei „Cielavas gudrības”. Novembrī aktīvākie 358 bērni iesūtīja atlases kārtas anketas, lai piedalītos pirmajā „Cielavas gudrību” pusfinālspēlē.

Muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv aizpildot pieteikuma anketu un atbildot uz atlases jautājumiem, pirmajā „Cielavas gudrību” pusfinālspēlē piedalījās 358 bērni, no dažādām Latvijas pilsētām un pagastiem, kuri pastiprināti interesējas par Latvijas un pasaules augiem un dzīvniekiem. Pilnīgi pareizas izrādījās astoņas anketas. Atlases jautājumi šoreiz bija sarežģīti, jo uz vienu jautājumu bija iespējamas divas pareizas atbildes. Ļoti liels prieks par bērniem, kuri anketu pildot, ir īpaši centušies – pievienojuši attēlus un savus komentārus.

Šo sestdien Dabas muzejā pulcēsies zinošākie desmit pareizo atbilžu autori. Šogad „Cielavas gudrību” trīs atlases spēles būs veltītas vairākām klasēm kopā, vadoties pēc to dzīves vietām jeb biotopiem:

1.2008. gada 6. decembrī spēles tēma „Uz zemes”;
2.2009. gada 7. februārī spēles tēma „Ūdenī”;
3.2009. gada 4. aprīlī spēles tēma „Gaisā”.

Spēles dalībniekiem balvas ir sarūpējuši apgāds „Zvaigzne ABC”, SIA „Varis Toys” un UNESCO Latvijas Nacionālā komiteja. Liels paldies visiem bērniem, kas piedalījās! Tie, kam šoreiz neveicās tikt pusfinālspēlē, ir iespēja startēt nākošajās spēlēs.

Sīkāka informācija: Kristīne Dzene, tālrunis 6 7356051, e-pasts kristine.dzene@ldm.gov.lv


Informāciju sagatavoja
Līga Mūrniece
Latvijas Dabas muzeja
Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas vadītāja
Tālrunis 6 7356024,2 6121981
e- pasts: liga.murniece@ldm.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu