Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 19:49:34
Pasaule » Izsludina noteikumu projektu par Latvijas un Krievijas pierobežas iedzīvotāju braucienu vienkāršošanu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludina noteikumu projektu par Latvijas un Krievijas pierobežas iedzīvotāju braucienu vienkāršošanu
Autors: Ārlietu ministrija, 17/01/2008 11:44

17.janvārī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Ministru kabineta noteikumu projektu „ Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas vienošanos par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu”.

Vienošanās projekts paredz vienkāršotu vietējās pierobežas satiksmes atļauju un vīzu izsniegšanu pierobežu teritoriju iedzīvotājiem, atceļot prasību pēc pušu tiesību aktos paredzēta ielūguma un apdrošināšanas polises.  Pierobežas satiksmes atļaujas un daudzkārtējās Krievijas vīzas paredzēts izsniegt bez maksas ar derīguma termiņu no gada līdz diviem. Vienošanās paredz, ka pierobežas teritoriju iedzīvotāji, kuriem ir pierobežas satiksmes atļaujas vai daudzkārtējās Krievijas vīzas, var uzturēties otras puses valsts pierobežas teritorijā šādas atļaujas vai vīzas derīguma termiņa laikā bez kopējā uzturēšanās laika ierobežojuma, taču katras atsevišķas uzturēšanās reizes ilgums nedrīkst pārsniegt deviņdesmit dienas.

Vietējās pierobežas satiksmes atļaujas un vīzas tiks izsniegtas, ja ieceļošanas mērķis otras puses teritorijā ir piederošā nekustamā īpašuma apsaimniekošana, radinieku apmeklējums, radinieku apbedījuma vietu apmeklējums, medicīniskās palīdzības saņemšana, piedalīšanās kultūras, izglītības, sporta un humanitāros pasākumos, kā arī citos gadījumos, kas pamato nepieciešamību uzturēties otras puses valsts pierobežas teritorijā.

 Lai veiktu vienošanās projekta galīgo saskaņošanu ar Krieviju, nepieciešams saņemt Latvijas kompetento institūciju atzinumus. Pēc vienošanās projekta parafēšanas, tas tiks iesniegts Ministru kabinetā.


http://www.mfa.gov.lv
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu