Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 12:19:47
Izklaide » Latvijas iedzīvotāji visaugstāk vērtē dabiskumu un inteliģenci
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas iedzīvotāji visaugstāk vērtē dabiskumu un inteliģenci
Autors: Sintija Grasberga, 03/12/2008 15:19

Šodien Ēģiptē viesnīcu kompleksā „Azur Hotels & Resorts” tiek organizēts jau divdesmitais konkursa „Mis&Misters Latvija” fināls. Tajā piedalās un savas spējas pierāda 11 jaunieši no visas Latvijas.

Kā liecina SIA „EURO DATA” pētījumu veikšanas sistēmas „eSample” aptaujas rezultāti, tad galvenajai īpašībai, kam jāpiemīt konkursa „Mis&Misters Latvija” uzvarētājiem ir dabiskums. Šādu īpašību kā būtisku Mis Latvija titula īpašniecei norādījuši 57% respondentu, bet Misters Latvija titula ieguvējam – 47%.

Kā liecina pētījuma dati, interese par konkursa norisi gadu laikā nav mazinājusies. Kopumā par konkursu ir informēti 83% respondentu – 72% vīriešu un 87% sieviešu.

Konkursa atlases kārtas norisinās lielākajās Latvijas pilsētās, taču pēdējos gadus konkursa fināls tiek rīkots saulainajā Ēģiptē, ko atbildot uz jautājumu par konkursa norises vietu spēja norādīt 20% respondentu.

Lielākā daļa respondentu Mis&Misters Latvija 2008 titula īpašniekus vēlas redzēt kā dabiskus, inteliģentus ar labām manierēm apveltītu jauniešus. 46% vīrieši kā būtisku īpašību Mis Latvija titula īpašniecē novērtē dabiskumu un koptu ķermeni, bet trešdaļai vīriešu svarīgs šķiet meitenes inteliģentums un labas manieres. Arī Misters Latvija titula ieguvējam pēc 53% sieviešu domām ir jābūt inteliģentam un dabiskam. Kā arī 45% sieviešu augsti vērtē puiša labās manieres un kopto ķermeni.

Pētījumā izmantots „eSample” interneta panelis, kurā laika posmā no 30. novembra līdz 2. decembrim aptaujāti 856 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Plašāk par SIA „EURO DATA” un „eSample” – www.eudata.lv un www.esample.lv.


Papildus informācija:
Sintija Grasberga
e-pasts: sintija.grasberga@eudata.lv
mob.talr.: +37126575108
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu