Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 11. maijs 16:49:05
Makroekonomika » Pārdala līdzekļus ārvalstu līdzfinansēto projektu īstenošanai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pārdala līdzekļus ārvalstu līdzfinansēto projektu īstenošanai
Autors: Igors Ivanovs, 02/12/2008 15:50

Otrdien, 2. decembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika akceptēts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais MK rīkojuma projekts par FM budžeta apakšprogrammas „Finansējums ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” līdzekļu pārdali 2008. gadā. Rīkojuma projektā paredzēta līdzekļu pārdale 5,3 miljonu latu apmērā.

Vides ministrijai paredzēts piešķirt 5,2 miljonus latus, kas tiks izlietoti ūdenssaimniecību infrastruktūras attīstības projekta īstenošanai apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu virs diviem tūkstošiem. Vēl 32 tūkstoši latu tiks pārdalīti Veselības ministrijas budžetā, lai nodrošinātu tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta ierīkošanu Rīgas Stradiņa universitātē. Tāpat 7 tūkstoši latu tiks piešķirti īpašu uzdevumu ministra sekretariātam sabiedrības integrācijas lietās un 9 tūkstoši latu – Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijā. Savukārt FM tehniskās palīdzības projektam tiks novirzīti 15 tūkstoši latu.

Saskaņā ar grozījumiem likumā par valsts budžetu 2008. gadam MK ir tiesības pārdalīt attiecīgajai ministrijai vai citai centrālajai valsts iestādei 175 miljonus latu ES politiku instrumentu un ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu īstenošanai. Kopš septembra līdzekļu pārdale jau veikta 5 reizes, kopumā pārdalot 154 miljonus latu.


Informācijas sagatavotājs:
Igors Ivanovs
Preses nodaļa
Tālr. 67083990
Igors.Ivanovs@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu