Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 11. maijs 14:59:49
Makroekonomika » Izsludinās pirmo konkursu ieguldījuma fonda ietvaros
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludinās pirmo konkursu ieguldījuma fonda ietvaros
Autors: Evita Urpena, 02/12/2008 13:31

Ceturtdien, 4.decembrī, plkst.11.00 Ekonomikas ministrija un Eiropas Investīciju fonds rīkos preses konferenci, kurā informēs par konkursa izsludināšanu finanšu starpniekiem, kas sniegs investīciju atbalstu maziem un vidējiem komersantiem riska kapitāla un tehnoloģiju pārneses jomā.

Šie būs pirmie finanšu vadības instrumenti, kurus ieviesīs Eiropas Investīciju fonds saskaņā ar Latvijas Republikas valdības un Eiropas Investīciju fonda 2008.gada 16.jūlijā noslēgto līgumu par Eiropas Savienības struktūrfondu ieguldījumu fonda ieviešanu.

Riska kapitāla un tehnoloģiju pārneses investīciju finansēšanai paredzētais kopējais finansējums, kas tiks ieguldīts veidojamajos investīciju fondos, ir 73 miljoni eiro, tai skaitā sagatavošanas kapitāla fondos - 6,3 miljoni eiro, sākuma kapitāla fondos - 16,2 miljoni eiro, līdzinvestīciju fondos - 8,1 miljoni eiro un riska kapitāla fondos - 42,4 miljoni eiro. Ieguldījumu fonda kopējais finansējums 183 miljoni eiro.

Detalizētāk par pirmo finanšu instrumentu mērķi, finansējuma apjomu un investīciju sadalījumu, nosacījumiem finanšu starpniekiem, to atlases termiņiem, kā arī par pārējām aktivitātēm Ieguldījuma fonda ieviešanai, tai skaitā, eksporta garantijām, informēsim preses konferencē 4.decembrī, plkst.11.00 Ekonomikas ministrijas 406.telpā.

Preses konferencē piedalīsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks un Eiropas Investīciju fonda Reģionālā biznesa attīstības Ziemeļeiropas reģiona vadītājs Graham Cope.

Dalībai preses konferencē lūdzam pieteikties EM Sabiedrisko attiecību nodaļā pa tālr. 67013193 vai e-pastu Prese@em.gov.lv.


Informāciju sagatavoja:
Evita Urpena
EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr. nr.: 67013193
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu