Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 06:04:48
Kultūra » Savu 85. dzimšanas dienu svinēs kinoteātris "Rīga"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Savu 85. dzimšanas dienu svinēs kinoteātris "Rīga"
Autors: Laima Paula, 02/12/2008 12:28

Šī gada 13. un 14. decembrī ar plašu svētku programmu tiks atzīmēta greznākā un vecākā Latvijas kinoteātra – kino „Rīga” – 85. dzimšanas diena, informē Rīgas Kultūras aģentūras speciālists Ivars Jakovels.

Savu atdzimšanu kino „Rīga” piedzīvoja šā gada septembrī, kad, noslēdzoties apjomīgiem kinoteātra rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem, kinoteātris atguva savu vēsturisko eleganci un spožumu un atkal kļuva pieejams skatītājiem.

Kino „Rīga” 85. dzimšanas dienas svētku programmā ir iekļauti pasākumi un filmas gan lielajiem, gan mazajiem skatītājiem. Kā īpašs pārsteigums kino „Rīga” 85. dzimšanas dienas svinību ietvaros apmeklētājiem tiks piedāvāts Jura Pakalniņa režisēts un Jura Vaivoda muzikāli noformēts koncerts „Rīgas kino stāsti”, kas skatītāju aizvedīs muzikālā kino ceļojumā no pagājušā gadsimta 20. gadiem līdz pat mūsdienām.

Turklāt svētku programmas ietvaros kino „Rīga” skatītājiem piedāvās arī prestižā Kannu kinofestivāla balvas - Zelta palmas zara ieguvējas Lorāna Kantē filmas „Četrās sienās” Latvijas pirmizrādi.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu