Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 04:50:45
Izklaide » Eirovīzijas nacionālajai atlasei šogad iesniegtas 108 dziesmas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Eirovīzijas nacionālajai atlasei šogad iesniegtas 108 dziesmas
Autors: Laima Paula, 01/12/2008 16:01

Vakar noslēdzās dziesmu iesniegšana 2009. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei. Kopumā Latvijas Televīzijai iesniegtas 108 dziesmas, informē VB SIA "Latvijas televīzija" speciāliste Ieviņa Ancena.

78 dziesmas iesnieguši autori un izpildītāji no Latvijas, bet 30 dziesmas - ārzemju autori no Skandināvijas valstīm, Izraēlas, ASV, Lielbritānijas un citām zemēm. Tiesa gan, žūrijas vērtējumam visas 108 dziesmas nodotas netiks, jo dažas no tām diemžēl neatbilst Nolikumā paredzētajām prasībām.

„Jau ierasts, ka dziesmu iesniegšana lielāko aktivitāti sasniedz pēdējās dienās, un nekas citādi nebija arī šoreiz: pēdējā dziesma Latvijas Televīzijā tika nogādāta 30. novembra pusnaktī,” stāsta Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško. „Ja tieši pirms nedēļas – 24. novembrī – bijām satraukušies, ka mūsu rīcībā ir vien astoņi pieteikumi, šobrīd ļoti gribētos cerēt, ka ievērojamais dziesmu pienesums žūrijai ļaus izvēlēties pusfinālam tik kvalitatīvu repertuāru, kas ne tikai kopumā iepriecinās skatītājus nacionālajā atlasē - pusfinālā un finālā, bet no plašā piedāvājuma klausītājiem ļaus izvēlēties visatbilstošāko dziesmu Eirovīzijas finālam Maskavā."

Lai gan šobrīd iesniegtās dziesmas, to autorus un potenciālos izpildītājus Latvijas Televīzija vēl neatklāj, kļuvis skaidrs, ka iesniedzēju vidū ir gan pazīstamu mūziķu un izpildītāju vārdi, gan mazāk pazīstamas personības.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu