Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 10:54:58
Kultūra » Baltkrievijā atklās izstādi «Latvijas Valsts apbalvojumi»
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Baltkrievijā atklās izstādi «Latvijas Valsts apbalvojumi»
Autors: Sintija Pakalne, 01/12/2008 13:41

4.decembrī Minskā, Baltkrievijas Vēstures un kultūras muzejā Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora un Baltkrievijas Vēstures un kultūras muzeja direktors Sergejs Večars, klātesot Latvijas Valsts proves uzraudzības inspekcijas priekšniekam Pēterim Brangulim, atklās izstādi «Latvijas Valsts apbalvojumi», informē Latvijas Republikas vēstniecība Baltkrievijas Republikā.

Izstādes pamatekspozīcija izveidota 2004.gadā ar mērķi sniegt informāciju par Latvijas vēsturi un tās apbalvojumiem.

Ekspozīcijas izveidē iesaistīts Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs un Latvijas Valsts vēstures arhīvs.

Izstādē tiek eksponēti Latvijas valsts apbalvojumi, vēsturiskie apbalvojumi un vēsturiski priekšmeti ar Valsts apbalvojumu simboliku. Katrs no tiem stāsta par kādu Latvijas valstij svarīgu notikumu.

„Latvijas Valsts apbalvojumi” ir ceļojošā izstāde, kas jau ir eksponēta Lietuvā, Igaunijā, Dānijā, Luksemburgā, Beļģijā un Vācijā. Šogad Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas ietvaros izstāde ceļoja pa Latvijas reģioniem.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu