Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:06:37
Izklaide » BIGBANK labdarības pasākuma dalībnieki ziedo dzīvnieku patversmes iemītniekiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
BIGBANK labdarības pasākuma dalībnieki ziedo dzīvnieku patversmes iemītniekiem
Autors: Inta Poča, 28/11/2008 10:11

Šī gada 23. novembrī Balti Investeeringute Grupi Pank AS (BIGBANK) sadarbībā ar Latvijas sporta suņkopības federāciju sporta kompleksā „Ķeizarmežs” organizēja suņu meistarības sacensības „BIG Match Show”, kuru laikā tika savākti ziedojumi Ls 450 apmērā dzīvnieku patversmei „Dzīvnieku draugs”.

„Esam ļoti gandarīti par paveikto un pasākums, spītējot sliktajiem laikapstākļiem, tik tiešām bija izdevies. Par to liecina ne vien dalībnieku un viņu mīluļu emocijas pasākuma laikā, bet arī ziedojumos savāktie līdzekļi, kas tālāk tiks novirzīti dzīvnieku patversmes „Dzīvnieku draugs” iemītnieku labturībai”, prieku par paveikto pauž dzīvnieku patversmes „Dzīvnieku draugs” direktore Solvita Vība.

Kopumā pasākumā piedalījās 23 dažādu šķirņu suņi vecumā no 1 līdz 8 gadiem. Pasākums norisinājās 3 posmos un katrā no tiem tika noteikti uzvarētāji 3 vecuma grupās. Uzvarētāji visās grupās bija vienas pilsētas – Talsu – pārstāvji, kas ir nebijis notikums šo sacensību vēsturē. Sacensības uzraudzīja un tiesāja Latvijas sporta suņkopības federācijas pārstāvji, garantējot godīgu un profesionālu sacensību norisi un vērtēšanu. Ikvienam pasākuma apmeklētajam bija iespēja vērot arī dažāda veida paraugdemostrējumus, piemēram, suņu augstlēkšana, ātrākais suns – aizturētājs u.c.

Tāpat pasākuma norises vietā tika izvietoti stendi, ko veidojuši „Dzīvnieku draugs” pārstāvji, ar informāciju par mājdzīvniekiem, kuri meklē sev jaunas mājas un gādīgus saimniekus. „Ik gadu Latvijā tiek pamesti aptuveni 5000 mājdzīvnieku. Mēs regulāri organizējam dažādas aktivitātes, aicinot cilvēkus pievērst uzmanību pamesto dzīvnieku problēmai, jo ir daudz veidu, kā var palīdzēt šiem dzīvniekiem. Ne katram ir iespējams pieņemt kādu no tiem savās mājās, taču ziedojot līdzekļus un iesaistoties brīvprātīgo darbā ikviens var sniegt ļoti lielu atbalstu,” norāda S.Vība, piebilstot, ka cilvēku interese par šiem stendiem pasākuma laikā bija diezgan liela. 

Pasākuma laikā gan dalībniekus, gan patversmes iemītniekus atbalstīja SIA „ELFS PET FOOD”, kas Latvijā plašāk pazīstams kā „Husse” dzīvnieku barības izplatītājs. 

„Ikviena cilvēka ētiskais pienākums ir rūpēties par dzīvnieku aizsardzību un labturību, jo cilvēks kā saprātīga būtne vislielākajā mērā ir atbildīgs par pieradinātajiem dzīvniekiem, kas nav spējīgi par sevi pastāvēt un ir atkarīgi no cilvēka žēlsirdības. Tādēļ mēs arī turpmāk plānojam organizēt līdzīgus pasākumus, atkārtoti atgādinot cilvēkiem par viņu pienākumiem pret dzīvniekiem,” uzsver BIGBANK Latvijas filiāles mārketinga nodaļas vadītājs Ingars Zagorskis.


Papildu informācija:
Inta Poča
"A.W.Olsen&Partners"
projektu vadītāja
Eksporta iela 12 - 223
Rīga, LV - 1045
tel: +371 25809151
mob. +371 26096040




KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu