Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 13:31:21
Eiropas Savienība » Piedāvā jaunu elektronisku informācijas sniedzēju ES informācijas aģentūras bibliotēkas 10 gadu jubilejā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Piedāvā jaunu elektronisku informācijas sniedzēju ES informācijas aģentūras bibliotēkas 10 gadu jubilejā
Autors: Lāsma Lapinska, 27/11/2008 11:36

Šodien, 27.novembrī plkst. 16.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulv. 28, Rīgā Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) bibliotēka atzīmēs savu 10.dzimšanas dienu, atklājot jaunu elektronisku pakalpojumu.

Atzīmējot nozīmīgo ESIA bibliotēkas jubileju, Eiropas Informācijas sabiedrības fonda (European Foundation for Information Society) prezidents Dons Hulio Gomezs Pomars atklās elektronisko pakalpojumu sniedzēju Administratel, kas tiks izvietots ESIA bibliotēkā sadarbībā ar Eiropas Parlamenta informācijas biroju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Jaunais pakalpojums ikvienam interesentam, īpaši cilvēkiem bez priekšzināšanām darbā ar datoru un internetu, nodrošinās iespēju vienkārši un bez maksas piekļūt Eiropas Savienības (ES) institūciju un ES dalībvalstu informācijai un pakalpojumiem. Piemēram, ES oficiālajam portālam, ES institūciju mājas lapām, informācijai par ES darbības jomām, izmantot elektronisko pastu u.c. Šo pakalpojumu apmaksā Eiropas Savienība. Eiropas Savienības māja Rīgā ir ceturtā vieta pēc Madrides, Briseles un Dublinas, kurā būs pieejams šis pakalpojumu sniedzējs.

Specializētā bibliotēka ES jautājumos tikai izveidota 1998.gada 20.novembrī Eiropas integrācijas biroja sastāvā. Tā bija pirmā publiskā bibliotēka un joprojām ir vienīgā publiskā bibliotēka Latvijā, kas specializējusies ES jautājumos. Tās mērķis ir nodrošināt ikvienu interesentu ar visa veida informāciju par ES un Latvijas dalību tajā. Bibliotēkā var skatīt vairāk nekā 3500 izdevumus par dažādiem ar ES saistītiem tematiem. Tajā ir pieejama visa ES likumdošanu kopš 1952.gada un lasītājiem tiek piedāvāti 52 ārzemju un Latvijas periodiskie izdevumi. Tāpat bibliotēkā ir atrodami vairāk nekā 300 elektroniskie informācijas materiāli (CD, video, DVD u.c.). Šobrīd bibliotēka darbojas kā ESIA sastāvdaļa un atrodas Eiropas Savienības mājā, Rīgā.

No 2009.gada 1.janvāra bibliotēka tiks iekļauta Valsts kancelejas sastāvā, un to pārdēvēs par Eiropas Savienības informācijas bibliotēku. Bibliotēkas atrašanās vieta paliks nemainīga – Aspazijas bulv.28 – 2.stāvs.


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Lapinska
Eiropas Savienības informācijas aģentūras
projektu vadītāja
Tālr. 67212611, 20040793,
e-pasts: Lasma.Lapinska@esia.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu