Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 19:16:44
Pasaule » Šodien aprit ASV un Baltijas valstu hartas 10.gadadiena
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Šodien aprit ASV un Baltijas valstu hartas 10.gadadiena
Autors: Ārlietu ministrija, 16/01/2008 09:40

16.janvārī aprit 10 gadi kopš 1998.gada 16.janvārī Vašingtonā Amerikas Savienoto Valstu (ASV), Lietuvas, Latvijas un Igaunijas prezidenti parakstīja ASV un Baltijas valstu Partnerības hartu.

Ar Baltijas valstu uzņemšanu NATO un ES 2004.gadā tika sasniegti ASV un Baltijas valstu hartas pamatmērķi. Harta bija konsekvents turpinājums ASV politikai, kura neatzina Baltijas valstu vardarbīgu iekļaušanu Padomju Savienībā, sniedzot politisku un praktisku atbalstu neatkarības atjaunošanai un ievērojami nostiprināja ASV un Baltijas valstu sadarbību politikas, drošības un ekonomikas jomās.

Uzskatām, ka uz kopīgām vērtībām tādām kā brīvība, demokrātija, cilvēktiesības un brīvais tirgus, kā arī ieguldījumu NATO un ASV vadītās koalīcijas operācijās un atjaunošanas pasākumos, arī turpmāk tiks balstīta Baltijas valstu un ASV sadarbība. Harta stiprina atbildības sajūtu atbalstīt valstis, kuras izšķīrušās par demokrātiskām pārmaiņām un eiroatlantisko integrācijas ceļu.

Saistībā ar ASV un Baltijas valstu hartas 10.gadadienu Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera mājaslapā publicēts triju Baltijas valstu prezidentu kopīgs paziņojums (www.president.lv)


http://www.mfa.gov.lv
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu