Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 06:01:17
Pasaule » Pārrunās iespējas Šveici uzņemt Šengenas zonā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pārrunās iespējas Šveici uzņemt Šengenas zonā
Autors: Laima Paula, 27/11/2008 09:28

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš šodien un rīt Briselē piedalīsies Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, kur plānots apstiprināt Šveices uzņemšanu Šengenas zonā, kā arī diskutēt par citiem aktuāliem jautājumiem, informē Iekšlietu ministrijas speciāliste Laura Karnīte.

No 2008.gada marta līdz septembrim Šveicē notika Šengenas novērtēšana, kas apliecināja Šveices gatavību īstenot Šengenas acquis prasības. Līdz ar to ir sagatavots Padomes lēmums par Šengenas acquis piemērošanu Šveices Konfederācijā pilnā apmērā, kas paredz, ka kontrole uz Šveices iekšējām sauszemes robežām tiks atcelta jau šā gada 12.decembrī, bet uz gaisa robežām - 2009.gada 29.martā.

Tieslietu un iekšlietu padomes sanāksmes laikā iecerēts turpināt arī iepriekš uzsākto diskusiju par principiem direktīvas 2004/38/EK ieviešanā, kas regulē ES pilsoņu brīvu kustību ES ietvaros.

Latvija atbalsta diskusijas par vienotiem principiem direktīvas 2004/38/EK piemērošanai, lai nodrošinātu ES pilsoņu tiesības brīvi pārvietoties un vienlaikus aizsargātu tās no ļaunprātīgas izmantošanas. Latvija uzskata, ka brīvas pārvietošanās tiesības var ierobežot tikai individuālos gadījumos, kad konkrētā persona rada tiešus draudus valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai. Radīto draudu izvērtējumam jābūt individuālam katrā atsevišķā gadījumā un tas nevar būt abstrakti vispārināts, pausts Latvijas pozīcijā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu